woensdag 27 maart 2013

Quiltwerk klaar!

Dankzij Alie en Jannie vanmiddag kunnen quilten aan mijn huisjesquilt om die op tijd voor Rijswijk klaar te krijgen ;-)


De achterkant is gespannen (gisteren gedaan) en vandaag ook de huisjes erop kunnen rollen (rechts te zien).
Toen lekker quilten met zo nu en dan een lekker bakkie van de dames tussendoor....


Ik was zo lekker bezig dat ik Lennart gebeld heb of hij het eten voor zijn vader en hemzelf kon halen, zodat ik nog lekker door kon gaan. En toen was in een keer het einde in zicht.....


2012 het jaar van de huisjes!!!! En ik ging door tot kwart voor 7 en toen was die helemaal gequilt. Heb geen rug en voeten meer over, maar deze klus is weer een stuk verder.
Nu nog draadjes afwerken, morgen bies uitzoeken (heb er 2 rollen voor meegenomen naar huis) en stroken snijden en dan dat gevaarte van een bies voorzien. Hoop dat morgen te kunnen doen, zodat ik aan het tegennaaien kan beginnen. Want ook dat is een hele klus, want het is meer dan 9 meter ombiezen en dus ook met het handje tegennaaien. Anders vind ik het niet mooi ;-)
Ophangstroken moeten dan nog en een label... Dus ik kan de Paasdagen wel vooruit! En koud zal ik het niet hebben met die quilt op schoot als ik aan het tegennaaien ben ;-)))

Nu naar boven en even werken aan mijn Vlisco en de andere huisjesquilt. Even lekker ontspannen naaien ;-))))Zover is de Vlisco quilt nu....op de lestafels kon ik het wel in zijn geheel op de foto zetten, nu is die nog 40x240 cm, maar er komen natuurlijk nog wel heel wat banen naast aan de rechterkant ;-)
Maar over de achterkant wordt al nagedacht, daar ga ik in ieder geval een lap voor gebruiken die mijn man meenam toen hij de Kilimanjaro beklom een paar jaar terug, het wordt dus echt een quilt voor mijzelf met hele speciale stofjes! Extra leuk om er aan te werken.... Die lap moet wel aangepast worden, want is wat te klein voor de quilt, maar dat komt zeker wel goed!!

Tot morgen,
Marina.

3 opmerkingen:

 1. Hoi lieve Marina,
  Wat een werk!! Wat een doorzettingsvermogen!!
  De foto's van je huisjesquilt zijn prachtig, maar in het echt is het nog veel mooier! Ik heb er bewondering voor en ik wens je nog heel veel plezier én doorzettingsvermogen voor de afwerking. We hebben het niet over even een randje eraan zetten. Dat wordt meters tellen!!
  Groetjes en liefs,
  Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een werk maar het is ook wel heel erg mooi wat een geduld maar het zal beloond worden complimentjes

  Groetjes Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou daar is hard doorgewerkt, wederom petje af voor je doorzettingsvermogen. En dan die vlisco molentjes, deze deken wordt extra warm.

  Lieve groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen