zaterdag 16 juni 2012

Het dorp groeit

Vanavond met voetbal op de achtergrond lekker een aantal huizen genaaid! Het zijn er weer 3 geworden, sinds vorige week zaterdag zijn er dus 10 huizen bijgebouwd, dus het dorp is aardig aan het groeien.
Vandaag in mijn magazijn een bureau leeggehaald, zodat die kan verhuizen naar Randy en ja dan kom je ook weer dingen tegen, waar je niets meer van weet ;-) leuke lapjes bijvoorbeeld, die in 1 van de laden lagen! Dat bureau gebruik ik al zeker een jaar niet meer behalve dus om stapels zooi op te leggen ... dus dan is het wel spannend wat er uit de lades komt bijvoorbeeld.
Genoeg lapjes voor een heel aantal daken dus en een paar leuke plaatjes voor de raampjes!


Deze uil bijvoorbeeld en bijna het hele huis, behalve het oranje lapje. Lapjes waren staaltjes van ongeveer 10x10 cm die ik kreeg van een groothandel op een beurs een jaar of 2 ( of 3) terug. Nu dus lekker gebruiken bij mijn bouwwerken.


Dit is een huis met een vervelende steekmug voor het raam, wat een engerd he? Kocht ik vorig jaar in Breckenridge, een plaatsje in de richting van Aspen, in het amerikaanse wintersport gebied. Het lijkt daar heel veel op de bergplaatsjes in Zwitserland zoals Zermatt. Zomers hebben ze daar blijkbaar veel muggen, want ze hadden een hele dikke rol van deze stof in dat kleine quiltwinkeltje en dit stofje was echt voor de toeristen verkoop.... Maar ligt dat beest nu op zijn rug? Volgens mij wel en dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar misschien wel beter zo!


En dit huisje is een beetje romantisch vind ik. Het dak en schoorstenen lag al een paar dagen klaar, want die is niet in spiegelbeeld met het originele patroon en mijn onderkanten waren dat wel. Maar vanavond er dus een bijpassende onderverdieping bijgebouwd met dat groene en aubergine lapje wat ik vandaag dus vond. Ja, wie wat bewaart heeft wat, volgens mijn man dus vooral veel zooi :-)) En dat zalmkleurige lapje is al heel lang bewaard, dat is echt een oudje...

Manlief is trouwens vandaag ook jarig, hij zit alleen aan de andere kant van de oceaan, nl. in San Franciso en toevallig belde hij mij aan het begin van de avond op over een pakje wat hij ontvangen had in zijn hotel (voor mij dus). Het is gereedschap wat ik nodig heb voor het onderhoud van mijn longarm en wat ik er nooit bij heb gekregen, nu kond APQS het naar SF sturen en dat scheelt ze weer een berg porto, want gereedschap is niet licht van gewicht.

Nu nog even tv kijken en dan lekker naar een heerlijk koel bed (die ik dus helemaal voor mij alleen heb en dat is ook wel eens lekker...).

Groetjes
Marina.2 opmerkingen:

  1. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je man.
    Bezig met een inhaalslag van de gezellige huisjes ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met je manlief . En de huisjes zien er heel leuk uit.

    BeantwoordenVerwijderen