woensdag 6 juni 2012

Huisjes quilten, pronken met andermans veren!

Nee, dit is NIET mijn huisjesquilt! Deze is van Emmy en die quilt ik voor haar door. Em het leuke is dat ik me er op uit mag leven :-) en uitproberen hoe ik mijn eigen huisjes wil gaan quilten.


De quiltklus is bijna klaar en gedaan met mijn Brother borduur/naaimachine die heel veel randjes en steekjes heeft. Het is leuk om te experimenteren en uit te proberen wat ik in mijn hoofd had zitten als quiltplan!


Een golfje over de straten en om de quilt heen .. En tussen de huisjes in iedere keer een andere rand met blaadjes of bloemen.


Het effekt vind ik erg leuk en ik hoop dat Emmy het met me eens is als ze terug komt van vakantie ..


Een vrolijk geheel en het garen van King Tut kleurt zo mooi bij haar tussenbanen.


En dat heet dus pronken met andermans veren.
Morgenochtend de laatste tussenrij, kan mijn man het niet aan doen na uren klussen om met die machine herrie in de kamer te zitten toch?

Het huisje van Randy begint er al mooier uit te zien, boven liggen de vloeren er nu in, of eigenlijk de vloer, want die loopt via de ene kamer via de overloop door naar de andere kamer. En dit afgelopen weekeinde hebben we heel veel verf gebruikt voor de plafonds, muren en kozijnen en ander houtwerk. En dat gaf gelijk ook al zo'n heerlijk ander gezicht. Nu nog de afwerklatjes van het laminaat boven en dan kan zijn bed die morgen gebracht wordt en in elkaar gezet om zijn plaats blijven staan. En dan kunnen de eerste kratten over gehuisd worden, want die moeten naar de andere kamer boven, dus dan krijgt hij hier in huis ook een beetje ruimte op zijn kamer :-) en dan naar de beneden verdieping!
Wordt vervolgd ....
Marina.

2 opmerkingen:

 1. Leuk blog heb je!
  Ik hoorde, dat jouw winkel een waar lapjes-en-wat-dies-meer-zij-luilekkerland is. Hoop ooit zelf een keer te kunnen komen kijken en kopen :>)
  Groetjes!

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je mag oefenen.
  Ik zit ook nog te verzinnen, hoe ik het zal doorquilten !?!?

  BeantwoordenVerwijderen