dinsdag 12 juni 2012

Verjaardag en een oplossing!

Vandaag is de 72e verjaardag van mijn moeder, ze was dus een oorlogskindje, want geboren in 1940!


Dit is een foto van haar zoals de meeste quiltsters haar kennen, onafscheidelijk met haar hondje Cindy, hier nog maar een puppie. Vanavond even op de koffie bij mijn ouders geweest, heerlijk gebakje erbij! En mijn vader had ook hele lekkere hapjes laten maken bij een slager/traiteur in Zeist en die waren echt verrukkelijk. Dus we waren ook nog even heel erg verwend daar. En we zijn weer op de hoogte van alles wat er in Zeist en vooral in Kerckebosch gebeurd.

En die oplossing dan?
Zoals ik al vertelde ben ik bezig met log cabin blokken naaien, op de zaak met allerlei reststroken in alle denkbare kleuren en thuis met een ufo die nu toch echt een affo moet worden in geel en blauw. Ik vertelde al dat de quilt eerst klein zou worden, maar nu wordt de quilt 200x240 cm, ja kleine jongetjes worden groot en dan hebben ze ook grotere quilts nodig!
Na Google te hebben geraadpleegd samen met Alie kwamen we een heleboel log cabin quilts tegen en ook dit ontwerp, die ik dus maar gelijk in kleur en de goede maat heb getekend met EQ, dit gaat het dus worden (Lennart heeft het al goedgekeurd!).


De rode blokjes zijn in werkelijkheid de multi kleurige middenstukjes en het is een scrappy quilt, dus minder strak van kleur, maar blauw wordt blauw en geel wordt geel!


Dit zijn een aantal van de geel/blauwe blokken, als ik alle middenstukjes tot blokken heb genaaid (66) dan hou ik er zelfs nog 2 over, dus ik kan de mooiste gebruiken :-) en ik moet nu ook hele blauwe erbij maken, totaal 56 als ik goed heb geteld! Dat moet wel want het worden totaal 10x12 blokken= 120 stuks en 64+56 is ook 120!


De eerste 3 blauwe zijn klaar! De middenstukjes worden ook scrappy, maar dus wel blauw! Zal ik nu eindelijk door mijn blauwe stroken heenkomen? Wie weet ...

Ria v. K., ik heb dus een oplossing gevonden, dus voor mij hoef je niet meer verder te zoeken voor de middenstukjes! Wel heel erg lief dat je het aanbood, het blijft een leuk stofje.
Voorlopig kan ik dus lekker verder naaien en manlief gaat eind van de week naar de USA, dus er komen de komende week vast heel wat blokken bij de komende week, want het werk in het kluspand ligt dan ook stil als onze aanvoerder er niet is ;-) en we eten dan ook altijd extra gemakkelijk!!!
Ik hoef me dus niet te vervelen voorlopig en als ik dan ook nog eens zo nu en dan een huisje naai, dan groeit mijn dorp ook nog tot een echte stad!
Wordt vervolgd
Marina.


5 opmerkingen:

 1. Dat gaat een mooie log-cabin worden. Het is ook mijn favoriete blok.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog gefeliciteerd met je moeder.
  En het wordt een mooie log-cabinquilt. Zweedse kleuren blauw/geel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je moeder.
  En ja, log cabin is leuk werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gefeliciteerd met je moeder

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder, en fijn dat je een goede oplossing voor de log cabin hebt gevonden.
  Mooi patroon zo.

  Groetjes van Ria ;0)

  BeantwoordenVerwijderen