woensdag 20 juni 2012

Huizenbouw

Tjonge zeg wat wordt er hier gebouwd. Ik heb net mijn huizen geteld en het zijn er nu 110! Ik weet wel dat ik er nog heel wat achter loop, maar als ik eenmaal de smaak te pakken heb en ik hier in huis een eigen naaiplek heb, dan weet ik zeker dat ik van de zomer wel weer bij kom met mijn huizen.
Het zijn er al zoveel dat ik ze hier thuis niet eens meer in 1 keer op de foto krijg. Heb nu mijn straatjes zoveel mogelijk aan elkaar gezet zodat ik nu een beetje een overzicht krijg. Kijk maar:


Linkerhelft van mijn dorp.


Beetje overlappend, maar ook de rechterhelft.
En dit zijn de nieuwe van vandaag:


Een nijlpaard voor mijn dierentuin, rij 3 en vierde blok van rechts.


Nog een stukje bij mijn dieren, zit links naast het nijlpaard.


Eendjes horen ook bij het voorjaar, rechterblok van rij 4 rechtsboven.


Tja en het ORANJEHUIS mag toch niet ontbreken! Met hollandse tulpen, links naast de eendjes.
Door de verandering van mijn plannen, zitten de blokken niet echt meer op volgorde, maar dat vind ik niet zo erg.

Ik heb wel gemerkt dat ik het leuker vind om ze met de naaimachine te maken en de paperpiecing methode werkt echt heel netjes en precies. Ik heb gemerkt dat het handnaaien van die kleine huisjes niet echt mijn ding is en dat ik het resultaat niet precies genoeg vond. Ben nu eenmaal een zeikerd op dat gebied en ik naai nu eenmaal graag met de machine.
En dat na 3 maanden elke dag een huisje maken :-) hoezo snel van begrip? Ik heb nu wel het gevoel dat ik het klaar kan krijgen dit jaar en heb besloten dat ik toch 1 hele quilt ga naaien en alles aan elkaar zet. Dus toch niet in stukken naaien en gelijk quilten, het quilten zal best een klus worden, maar dat doe ik dan toch op de longarm denk ik. Kan ik nog zeker een half jaar oefenen als mijn armen zich weer een beetje normaal gaan gedragen!
Tot morgen,
Marina.

2 opmerkingen:

  1. Het is een kleurig fleurig geheel.
    Succes verder. En ja, het is heel leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je huisjes zien er zonnig uit met die kleur van de shashings.
    Groetjes van Ria ;0)

    BeantwoordenVerwijderen