zaterdag 9 juni 2012

Wat een dag .....

Ik wist niet dat quiltsters zulke Oranje fans waren, want waar was iedereen anders vandaag? Niet in de quiltwinkel, het was enorm rustig, zo rustig dat ik misschien beter in mijn bed had kunnen blijven liggen .....


Oranje dus! De fans zullen we heel teleurgesteld zijn nu .....

Er was dus tijd genoeg om andere dingen te doen,o.a. het oranje sjaaltje afmaken voor de etalage, de RWB is al klaar en hangt al.
En ..... Ik kreeg deze week een zak met restjes van Alice met de woorden ... voor je huisjes misschien? O ja, mijn huisjes en ik heb dus ook een huisjesquiltje doorgestikt en dan ga je wel denken en de mijne dan?
Misschien dan toch maar met de machine een inhaalslag doen? Als ik toch achter die machine zit voor log cabin blokken van reststroken? Goed idee! Dus ben ik aan het printen gegaan en met het you tube filmpje van Helma de Jong in mijn achterhoofd een hele benedenverdieping in een keer geprint en genaaid. Het is even oefenen, een klein beetje een scheef deurtje in een huisje, maar ik heb weer 4 nieuwe huizen!


Beetje romantisch met zo'n mooie roos voor het raam, herken je de roos, de deur, het dak en schoorsteen Alice?


Met een hamster (het is eigenlijk een muis geloof ik) voor het raam..


Nog een uit die familie.....


En een lila/paars/roze huis met een tulp in de vensterbank! Allemaal gefotografeerd op mijn strijkplank, vandaar die grote stippen. Ben vanavond nl. ook nog aan het strijken geweest, dus de huisjes gelijk maar even meegestreken. Of was het andersom? De huisjes moesten worden gestreken, dus ook maar een paar overhemden en t- shirts meegepakt ;-)De oogst dus van vandaag, 4 nieuwe huizen! Paperpiecing met de machine, ging heerlijk, ze zijn wel andersom want ik had ze niet allemaal in spiegelbeeld geprint, deurtjes en ramen waren al getekend klaar, dus het was even netjes en precies naaien, het past precies! En de stapel met 4 cm stroken lag toch naast de machine in de winkel, kan je veel van het huis mee naaien hoor! Het geeft toch wel een goed gevoel, dat de bouwstop weer over is, wie weet hoeveel er nog volgen. Heb zelfs geen idee hoeveel ik er nu bij elkaar heb, in ieder geval net iets onder de 100 totaal. Een heel aardig dorpje dus.


Deze heb ik ook nog gemaakt, voor een log cabin quilt voor Lennart, gemaakt met de resten van een blauwe courthouse step quilt die nu in de winkel hangt (even uit zijn kast meegenomen!). Heel veel blauwe stroken over gehouden aan die quilt en toen bedacht dat er wel een log cabin quilt van gemaakt kon worden met aan de andere kant geel, de middenstof is geloof ik aardig aan het opschieten, moet eens tellen hoeveel blokken ik hiervan nu heb, in ieder geval 50+. Ligt ook al lang in een plastic bak te wachten.


Nog eentje.


En nummer 3, aardig door kunnen werken dus :-( had liever een winkel vol klanten gehad vandaag, maar goed het was toch ergens goed voor. Hoe ik ooit door al die stroken heen moet komen, weet ik nog niet, gewoon stug doornaaien denk ik. En log cabin achtige quilts vind ik altijd leuk om te zien en te maken.
Morgen verjaardagen in de familie, dus waarschijnlijk weinig tijd om te naaien, maar wie weet?
Groetjes
Marina

5 opmerkingen:

 1. Leuk de log-cabin en de huisjes.
  Van het 1-ste huisje is de deur niet scheef, maar je plaatje sttat een beetje scheef.
  Met bewerken, kun je het recht zetten !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent in ieder geval wel lekker opgeschoten met al die blokken. Jammer dst NL niet best presteerde in hun eerste wedstrijd. Ze moeten misschien nog op stoom komen?
  Ik hoop voor jou dat het de komende tijd weer wat drukker wordt in je winkel. Tot zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jammer dat het zo rustig was maar wat word dat een gewaagde log cabin zeg. groetjes judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige huisjes. Leuk om te merken dat je echt iets heb gedaan met mijn instructiefilmpje. Nu heeft in ieder geval één persoon er voordeel van.

  De logcabin is ook helemaal leuk. Lekker pittig. Nu maar hopen dat het zo druk in de winkel wordt dat je voorlopig niet opschiet.


  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij zijn het alleen maar patchworklapjes die op de strijkplank komen. Ik zorg dat de meeste kleding niet gestreken hoeft te worden zonde van de tijd hahaha....

  Groetjes van Ria ;0)

  BeantwoordenVerwijderen