dinsdag 1 januari 2013

En ja hoor, het eerste hartje!

Mijn eerste hartje van 2013 is een feit en het is een speciaal lapje dat ik kreeg van Claartje! Het was even dubben welk stofje ik ging gebruiken voor de hoek, maar dit stofje doet me nog een beetje aan Kerstmis denken en de kerstboom staat nog in de kamer (vast niet lang mijn man kennende!) en daarom werd dit lapje de gelukkige! Claartje bedankt voor deze bijdrage.....


Het is net af, want ik heb vanavond eerst nog 2,5 huis genaaid en het is nog niet gestreken, maar dit is HARTJE no. 1 en deze komt dus op de hoek linksboven. Morgen eerst even driehoeken snijden, daar is mijn Marti Michell Diagonal Triangle Ruler speciaal voor bedoeld en omdat ik altijd in inches werk, is deze lineaal dus supergeschikt voor gebruik in deze quilt.

Je kan wel op de foto prima zien hoe mijn (net niet) witte achtergrond eruit ziet, toepasselijk he voor een hartjesquilt?

Groetjes en tot morgen,
Marina.

8 opmerkingen:

 1. Het hartje is mooi geworden. Ik ga beginnen aan een farmers wife quilt via de patchwork en quilt club, een virtuele club via clubs.nl. Verder heb ik nog een heleboel af te maken. Dus genoeg plannen. Deze hartjes vind ik ook leuk, maar elke dag een hartje ga ik niet redden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lief hartje van een lief stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hartjes zijn leuk. de stofjes schattig, maar ik moet sterk blijven. eerst afmaken. de lensquilt bijvoorbeeld. of eigenlijk dubbele lens, want het wordt een eenpersoonsbeddeken. als het me lukt op een bolletje af te krijgen laat ik hem zien op de open dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hé die hartjes. ik doe ook mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, inderdaad heel mooie hartjes...iemand die nog twijfelt...
  waarom? Met zoveel bezig,he...
  Groetjes,nanske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marina,

  Nog maar 5 reacties vandaag? Wat een grote kans! (zegt deze "statistisch analfabeet"...)
  En ja hoor, jíj bent bezweken voor de hartjes, maar tot dusverre, al wel drie héle dagen, kan ik nog weerstand bieden. Maar met jouw schitterende voorbeeld wordt dat wel extra moeilijk, hoor! Vooral omdat rood ook mijn lievelingskleur is...

  Groeten van Digna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind de hartjes erg leuk en rood is mijn lievelingskleur. maar ik ga er toch maar niet aan beginnen.
  Ik doe graag weer mee met de verloting

  groeten Dominique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik sta nog in twijfel voor de hartjes, maar nu ik ze overal zie voorbijflitsen krijg ik er wel zin in.
  Ik doe graag mee voor de verloting.
  Veel plezier met al je projecten, Marte

  BeantwoordenVerwijderen