dinsdag 15 januari 2013

UFO wordt WIP, hartjes en huisjes...

Ik vertelde vorige week al dat ik met een UFO bezig was, deze kwam ik tegen toen ik naar iets anders op zoek was ;-) wat ik overigens niet gevonden heb!


Een hele stapel met deze log cabin blokken.


Met verschillende hoekstofjes en allerlei kleuren rood erbij.
Die ik jaren geleden begon met de restjes van mijn rode Courthouse Steps quilt.... En ja zoals alles wat ik voor mijzelf maak.....het heeft geen haast, dus er komt altijd wel iets tussen wat wel haast heeft. Een workshop voorbeeld of gewoon voor de winkel, noem maar op. En zo krijg je vanzelf een stapel UFO's waar je U tegen zegt, met een HOOFDLETTER dus..Aangezien we vandaag in de winkel niet zoveel klanten verwachtten....heb ik Alie en buuf Anjo gevraagd om met me mee te denken en te kijken hoever ik zou komen met de blokken die ik vond en de laatste weken alweer erbij heb gemaakt. Nou zover dus....de blokken zijn 16x16 cm als ze klaar zijn, een hoekblok van 6 cm met 5 stroken van 2 cm ernaast. Nu kan ik dus een quilt maken van 8 blokken bij 11 blokken als ik er nog een nieuwe rij tussen zet met andere hoekblokjes dan die ik al heb. Dus 1 strook van 8 cm erbij gezocht en gesneden, nu kan ik met de restanten dus weer verder naaien. Nog een blok of 15 geloof ik naaien en dan in elkaar zetten. Besloten is om de stof die ernaast ligt (rechtsboven) eromheen te zetten, een randje van 6 cm (even groot als de hoekblokken) en dan een rand van allemaal 2 cm brede stroken.... 10 cm hoog.
En dan heb ik een quilltop van 128x176 plus de eerste rand wordt het dan 140x188 en met die laatste rand wordt het dan een quilltop van 160x208 cm, lijkt me groot genoeg voor een eenpersoonsbed. Lekker ruim toch?? Geen koude rug onder deze quilt ;-))
Ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen...
Verder vandaag een heleboel restant strookjes uit die bak gestreken, zodat ik ermee verder kan naaien. Heb er zin in.....

Zo zie je maar weer, een UFO is een WIP (work in progress) geworden, met hulp van andere quiltsters!
Dit is ook zoals onze UFO dagen werken, binnenkort hebben we weer 2 UFO zaterdagen, kijk op de website www.quiltcorner.nl bij de cursussen voor de data! Een gezellige dag heb je zeker en het is bekend dat als je eenmaal weer aan je UFO begint, het niet alleen een WIP wordt, maar ook een AFFO (die hoef ik toch niet te vertalen???). Ineke staat je dan bij om dit voor elkaar te krijgen.....

De hartjes groeien ook gestaag, ik laat er eentje per dag zien en dit is die van vandaag....


Dit schattige lapje heb ik volgens mij van Claartje gekregen en is de een na laatste van de rij.


Nog eentje dus en de hoekblokjes en dan mag ik weer een nieuwe rij beginnen!


Mijn huisjes hangen even in de winkel te pronk, het moet nog gequilt worden natuurlijk. En ik moet het dan ook anders ophangen, want de onderste rij (met tekst) hangt nu net achter de verwarming. Maar het is toch goed te zien zo he?? Ik ben er best trots op dat ik zover ben gekomen met deze quilt!


En dit vrolijke quiltje is met de Windmill Template van Marti Michell, gemaakt met 1 Layer Cake van Dilly Dally door Me and my Sister voor Moda. 42 vierkante lapjes en wat wit voor de rand en dan heb je dus deze quilttop van 140x160 cm, er komen nog 2 randen omheen, zodat het een leuke vrolijke bedquilt wordt! Een hele leuke quilt om te maken en een prima voorbeeld om te laten zien wat je met 1 Layer Cake kunt maken. Met de Windmill Template kan je allerlei maten molentjes maken, dit is de een na grootste, de blokjes zijn nu 4 inch, dus 1 molentje is 8 inch (ong. 20 cm). Je stofjes blijven heel goed zichtbaar en door deze methode staan de stofjes ook allemaal dezelfde kant op in een molentje, dus ook geschikt om met plaatjesstoffen te werken.

Dat was het wel weer voor vandaag.
Ik ga verder naaien aan mijn rode blokken!
Tot morgen,
Marina.

P.S. Balen, de vertegenwoordiger van Hoffman e.a. stoffen kwam vandaag niet opdagen, blijkbaar ook niet de moeite om even af te bellen genomen. Tja... dus nog geen nieuwe Balipops in de winkel, kan ik me dus ook niet laten afleiden van mijn UFO ;-)

4 opmerkingen:

 1. Wat een gezelligerd is die rode top top in wording zeg. Goed dat je hem nu af gaat maken.
  Jammer dat die vertegenwoordiger het liet afweten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie log cabin quilt gaat dit worden en wat zijn je huisjes .prachtig en de hartjes die worden ook al zo mooi. Je bent met erg veel erg mooie projecten bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige log cabin blokken. De quilt zijn in het echt nog mooier en die huisje wat een joekel van een quilt is dat.Succes met al je projecten.groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent goed bezig, rustig aan komt ook on jouw woordenboek niet voor, en rood helemaal jouw kleur dit gaat weer een leukerd worden.
  Je huisjesquilt petje af, ja en dan die hartjes........

  Lieve groeten van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen