zondag 27 januari 2013

Vervolg Windmill

Vanavond weer een strook genaaid... Nummer 4


En toen natuurlijk nummer 5


Leuk als je het zo ziet groeien he? Nog een rijtje dan maar..


En toen waren alle rijen ineens klaar....


Aan elkaar naaien de rijen, heerlijk want alleen de kruispunten van de blokken moeten netjes op elkaar passen, verder zijn er geen naden tegenover elkaar!
Morgen een strijkje en dan verder met de overgebleven stroken, deze versnijden en allemaal aan elkaar gaan naaien tot de randen. Wat een heerlijk werkje is dit, werken met bij elkaar gezochte lapjes en ja die batiks zijn gewoon enorm mooi allemaal. Wordt vervolgd....


En op de valreep nog even een hartje op de foto gezet! Ineke dit is de eerste van jouw lapjes die in de quilt komt...... Hartje nummer 1 van de nieuwe rij is een feit. Laat ik dit stofje nu zo leuk vinden, dat ik het deze week heb besteld als een van de nieuwe basic stoffen die we half februari verwachten.

Wat er dan ook komt? Nieuwe 'effen' batikstoffen (Hoffman 1895 serie voor de kenners...) en een leuke stof met 'gele gravers', een stof met echte Mc Cornick graafmachines, dit zijn 2 verschillende stoffen en daarbij een paar mooie marble stoffen uitgezocht, zodat dit een leuk speelkleed kan worden. De planning is eigenlijk om hier een leuk kleed van te gaan maken met jawel..... de Windmill mal, om te laten zien dat je ook met stoffen kunt werken met een richting met deze methode!

En manlief heeft ook zijn avond goed gebruikt ;-) en 3 vluchten voor mij en 2 voor hem geboekt. Ik ga op 20 juli op vakantie en vlieg dan naar Atlanta GA voor een Grand Ruler seminar van Marti Michell, duimen jullie voor me dat het doorgaat? Dan kan ik 3 dagen later van Atlanta naar Seatlle WA vliegen en vandaar met mijn man verder op vakantie naar Canada en een aantal amerikaanse en canadese natuurparken (en natuurlijk de nodige quiltwinkels onderweg!) bezoeken. Manlief neemt de omweg via Atlanta niet en gaat direkt naar Seattle..... Maar op de terugweg kunnen we wel samen vliegen terug naar Amsterdam op 11 augustus!
Een hele reis dus weer, maar ik heb er al wel zin in ;-) het is minder heet daar in het noorden, alleen in Atlanta is het natuurlijk wel vochtig en zeer warm in de zomer, maar aangezien ik daar toch de hele dag binnen zit, zal ik dat wel overleven. En ja... mocht de Grand Ruler niet door gaan, dan moet ik helemaal alleen 3 dagen quiltwinkels in de omgeving Atlanta bezoeken, tja... er zijn natuurlijk ergere dingen nietwaar?

En gelukkig heeft Ineke al toegezegd om in die weken de winkel open te houden op de vrijdagen en zaterdagen, zodat jullie niet zonder al die mooie lapjes hoeven als ik ver weg zit!

Groetjes
Marina.

5 opmerkingen:

 1. Tjeetje Marina wat gaat dat snel en de kleuren zijn werkelijk prachtig, een mooie top.
  En wat lees ik nu heb je je vakantie al gepland. Dat worden weer mooie plaatjes en verhalen, heerlijk om te volgen.

  Lieve groeten van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ria, de planning laat ik aan manlief over en dat gaat altijd het beste. Maar wat betreft vliegtuig waren we mog net op tijd, KLM had al geen ruimte meer op bepaalde vluxhten die we wilden ;- maar het is nu wel gelukt via een internet omweg. In oeder geval zal het vliegtuig niet leeg zijn, hoe slecht gaat het dan met de KLM als je nu al nieT meer kqn boeken voor juli en augustus? Van Atlanta naar Seattle??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marina, wat een mooie rum-rozijnen-top. Inderdaad de kleuren zijn prachtig, en daarom heb ik er ook enkele gekocht.
  Leuk voor jullie dat het toch gelukt is de vakantie te boeken. Ik zit dan de geboorte van ons eerste kleinkind af te wachten en dan als de wiedeweerd naar de UK.
  Groetjes en tot ziens .Henny D.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo Marina, een heel verhaal. Je gaat als een speer met je rum rozijnen. Jeetje wat leuk om te zien met al die kleurtjes.
  Geweldig al die vakantieplannen en niet te vergeten de quiltwinkels bezoeken, wat een vooruitzicht.
  Wat een geweldige vrouw he, die Ineke, wat moeten we toch zonder haar. groetjes en een fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Elly, ik moet er niet aan denken .... geen Ineke! Wat zouden mijn zaterdagen in de winkel dan leeg zijn en geen telefoontjes tussendoor...... Lijkt me niets hoor!

  BeantwoordenVerwijderen