woensdag 19 september 2012

Haakbee en huizenbouw

Vanavond weer tijd voor huizenbouw, het zijn er weer 3 geworden!


Inhaalhuis 194 met een eekhoorn. Op de workshop Werkeiland werd met deze stof een mooie omslag gemaakt voor het Werkeiland en Dorine heeft mij er op geattendeerd :-) ja echt, in mijn eigen winkel een stukje stof gebietst! Ik kreeg een leuk stukje met verschillende plaatjes en heb er wel een paar hele leuke huisjes aan over gehouden, dit is de eerste ervan.... Met de eekhoorn dus, die je in de zeister bossen genoeg tegenkomt!


Huis nummer 255 heeft een prachtige uil ook uit dit lapje! En zoals velen
van jullie weten, spaar ik dingen met uilen, dus zitten ze regelmatig in mijn huisjes.


Huis nummer 256 heeft een vogelhuisje voor het raam, het is echt zo'n country vogelhuisje, prachtig vind ik die. Verder allemaal restjes uit de winkel gebruikt voor dit huisje.Op de bee vanochtend haakte Rika verder met haar mooie blokjes voor een deken, die wordt heerlijk zacht en warm.


Annie en Joke kletsten heerlijk tijdens het haakwerk.


Bep was al begonnen aan het vestje waar gehaakte bloemen voor gemaakt werden vorige week. Hier breit ze er weer lustig op los!


Detail van het ajourpatroon van Bep met bloemetje!


Andere Joke is weer met een nieuwe omslagdoek begonnen in prachtige blauw/grijze tinten, daar kan ze strakjes weer iemand blij mee maken als die af is... Alie is ook bezig met de driehoeksjaal en die schiet lekker op en met een paar dagen vakantie voor de deur, zal die vast een heel eind groeien volgende week.


En Janny en Yvonne bekijken het breiwerkje van Janny nog eens goed, het is met het nieuwe Bravo color garen met een speciaal steekje.


Lekkere felle kleurtjes he? Een sjaal voor een kindje, die er vast heel blij mee zal zijn en het is nog verkeersveilig ook met die kleurtjes.

Dat was het weer voor vandaag.
Morgen misschien weer nieuwe huizen?
Groetjes
Marina.

5 opmerkingen:

 1. Hallo Marina,
  Ik volg al een tijdje jou blog en ben heel benieuwd hoe jou huisjes samengevoegd in een quilt eruit gaan zien. Ze zijn erg leuk !!
  Gezellig die BEE's allemaal. Ik heb een werkweek van 40 uur en kan helaas overdag niet op een bee komen. Ik ben nu voor mijzelf een sjaal aan het breien en mijn volgende tussendoor project (ik ben ook nog bezig met een quilt) moet een gehaakte omslagdoek worden. Het liefst een driehoek. Ik heb hier geen patroon van. Zou jij me misschien kunnen willen helpen aan een idee of opzet/aanzet tip, of een patroon.

  Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We maken allemaal een driehoek volgens hetzelfde principe, mail me maar even op m.fluit@planet.nl en dan kan ik je vast wel verder helpen.
   Marina

   Verwijderen
 2. Hoi Marina en Wilma, sorry als ik me ergens mee bemoei wat me niet aangaat, maar ik zat met het zelfde probleem: driehoek! Na 4 keer uithalen ben ik begonnen met 10 steken opzetten, en daarna in (ajour) patroon verder gebreid en iedere pen, dus recht en averecht, aan begin en eind een steek meerderen. Breit lekker door, alhoewel die laatste pennen wel heel erg lang zijn!!! Als mijn driehoek groot genoeg is ga ik, denk ik, er omheen haken, of proberen er een rand aan te breien om het af te werken. Misschien heb je wat aan mijn tip.
  Groeten, Atie Trienen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een omslagdoek voor de winkel gemaakt die ook zo werkte, alleen met 5 steken begonnen en elke heengaande toer meerderen aan beide kanten, maar dit ging over haken Atie.
  Ben wel benieuwd naar jouw omslagdoek als die klaar is Atie!
  Groetjes
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marina, wat een huizen zijn er weer klaar, maar ik mis wel het verslagje van de dinsdagavond hahahaha........
  Mijn huiswerk is al klaar en heb gisteravond het boord voor een volgend paar gebreid, kijken of ik de hiel allen kan uitvogelen.

  Fijn weekend en tot dinsdag groetjes van Ria ;0)

  BeantwoordenVerwijderen