maandag 3 september 2012

Herfst?

Ik heb begrepen dat vandaag de meteorologische herfst is begonnen, dat zie je ook aan mijn huis van vandaag: herfstig!


Huis 246 alweer en dit keer met een kipje in het raam en pompoenen op het dak!


Mijn inhaalhuis (nummer 188) is een echt Wereldhuis, de wereldbol staat voor het raam en het huis is lekker blauw (voor het water) en groen (voor het land) geworden, net als die wereldbol!


Vanavond was er bee en Ton werkte aan haar romantiasche huizen, die er zo uitzien. De horizontale tussenstrook hebben we er even voor de show tussengelegd, zodat jullie kunnen zien hoe het gaat worden. Ze heeft al heel wat huizen gemaakt, ze zijn wel een stuk groter dan mijn huisjes. Ik heb ze niet opgemeten, maar ik denk iets van 12x24 cm?


Haar vriendin Joke is deze log cabin blokken aan het naaien met batikstroken. Het wordt een hele kleurige quilt, ze naait de blokken met de hand en heeft inmiddels al een hele grote stapel, maar ja voor een quilt heb je er ook heel veel nodig!


Alie is met haar geliefde Me and My Sister stofjes aan het naaien. Dit wordt weer een fris boxkleed! De stofjes van deze ontwerpsters zijn altijd lekker fris en vrolijk.


Nu lijkt het of Judith alleen maar koffie dronk, maar ze was ook heel druk aan het naaien met de engelse methode en de Hexavaria quilt. Aan het einde van de avond heb ik weer een blok gezien die af was.


Marga was druk bezig met een ingewikkeld blok van de Farmers Wife, maar heel erg netjes zoals buurvrouw Marianne opmerkte. Dit groen/rode blok heeft heel veel stukjes en moet heel precies worden genaaid, maar dat komt wel goed zo te zien.


En deze ging met Marga weer mee naar huis, gequilt door mij en zij kan nu weer gaan afbiezen. En dan weer een klus afstrepen van haar lijstje (ik ook trouwens). Het is een quilt in allerlei paarse stofjes van 170x210 cm, dus echt een bedquilt met het Turning 20 patroon gemaakt. Een leuk patroon en altijd een mooi verdeeld resultaat!


Jeannette had een ware show-en-tell vanavond! Dit is een hele aparte restjesquilt met hexagonnen. Een heel leuk idee en enorm vrolijke kleurtjes.


Dit kan je dus ook maken met hexagons. Twee slabbetjes als kraamcadeau voor een pasgeboren tweeling. Je kunt zien dat het voor een meisje en een jongetje is ;-) wat een leuk idee!


Binnenkort moet ze een weekje naar het ziekenhuis en ze wil daar ook graag een beetje kleurig liggen i.p.v. in zo'n wit bed... Deze quilt is daarvoor gemaakt en gaat dus mee, maar moet je de achterkant eens zien:


Die is toch net zo mooi als de voorkant? Dit is echte BACK ART! Jij komt er in ieder geval kleurig bij te liggen in Nijmegen, we zullen aan je denken en jij vast ook aan ons met zo'n mooie quilt op je bed!
En dat was het dan weer voor vandaag, de longarm is weer leeg, dus deze week weer een nieuwe quilt erop spannen.
Tot morgen,
Marina.

2 opmerkingen:

  1. Jeetje Marina waar haal jij je inspiratie vandaan. Je bent niet te stuiten. Zo vanaf de Bee en dan meteen alles op je blog. Petje :wat zeg ik :PET af

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het was in iedergeval weer super gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen