zaterdag 1 september 2012

Open dag, verloting en nieuwe huizen!

Vandaag was onze open dag en we boften enorm met het weer! Het witte bankje stond voor de deur en er werd vaak gebruik van gemaakt om even in het zonnetje te zitten. Maar in het leslokaal was het aardig druk! Ineke en Cuny hebben weer prachtige dingen gemaakt en veel mensen enthousiast gemaakt voor een workshop. Helaas was ik te druk om foto's te kunnen maken, ik moet voor de volgende open dag toch maar een fotograaf regelen ;-)

Ook Yvonne en Bep waren druk aan het werk en kregen in de ochtenduren nog versterking van Jolanda, er werd heel wat gekletst en uitgelegd, maar zoals Yvonne aan het einde van de dag zei: eigenlijk heb ik weinig blokken gehaakt! Maar ja wat wil je als je uit gaat leggen en laten zien, dan schiet je zelf niet zo snel op. Maar gezellig was het zeker geweest ....

Ook de stichting Verdanda had een hele aardige vertegenwoordiging gestuurd vanuit het zuiden van ons land en gelukkig hebben jullie allemaal goed aan de stichting gedacht, want zij kon huiswaarts gaan met een paar affe quilts, wat tops, weer een stapeltje blokken en een aantal zakken met achterkantjes en andere stofjes.
Namens de stichting van harte bedankt!
En mocht je nog iets leuks voor ze hebben liggen en had je vandaag even geen tijd, breng het gerust bij ons en wij zorgen ervoor dat het op de juiste plek terecht komt.

Vandaag hadden we heel veel leuke aanbiedingen en lekker korting op al onze stoffen vanaf een halve meter.... En daar is veel gebruik van gemaakt.
De nieuwe BOM (blok van de maand) is ook voor het eerst uitgedeeld en ik denk dat we daar in de toekomst heel wat van langs zien komen. Leuk hoor, want wij hebben er op gelet dat de blokken niet te moeilijk zijn, dus eigenlijk kan iedereen met een klein beetje patchwork ervaring ze gaan maken.
Inmiddels ben ik alweer aan het tweede blok begonnen, want de voorbeelden zijn er in 4 kleuren, waarvan ik er 3 maak en waar ook pakketjes van verkocht worden voor 4,95 (de prijs kan veranderen per maand door een andere hoeveelheid die je nodig hebt). Van een pakketje kan je dan 2 blokken maken van 20x20 cm voor een sampler quilt.
Maar ik maak ook een klein quiltje van het blok van die maand alleen, dus dat heeft wat voorbereiding nodig, voor deze maand heb ik het blok dus 18 x gemaakt, 3 x 2 blokken voor de voorbeelden en 12 blokken waar ik een lief quiltje van maakte. Ik zal het nog laten zien op dit blog volgende week!

Maar nu .... In de winkel hadden we vandaag een verloting onder onze klanten die de open dag bezochten. Kassabon met naam en telefoonnummer in de bak en daar zou een gelukkige uitgehaald voor een kadobon.

Aan het einde van de dag heeft Lennart onder toeziend oog van Alie en mij de gelukkige getrokken en dat werd SYTSKE VAN VESSUM.
Sytske GEFELICITEERD !!!! En ik weet zeker dat die bon goed van pas gaat komen en snel uitgegeven gaat worden ;-)
Helaas voor de andere dames, maar wie weet de volgende keer meer geluk???

Ook is het vandaag 1 september, dus dat wil zeggen dat als je een berichtje achterlaat bij dit blog van vandaag, dan kan je ook meedingen naar een KADOBON van onze winkel in den Dolder of internet winkel als je ver weg woont.

De regel is wel dat je binnen 1 week contact met ons opneemt per email of via dit blog zodat we weten of je de bon zelf komt halen of dat we het op moeten sturen. Dus hou het wel in de gaten en reageer wel op tijd !!!!
Uit de reakties wordt dinsdagavond een winnaar getrokken !!!!

Huisjes heb ik ook nog gebouwd vanavond, het inhaalhuis (186):


heeft een heel mooi raam en is lekker roze met een paarsblauw dak.
En het huis van vandaag (244):


heeft een heerlijk ijsje voor het raam staan. Daar zou ik eigenlijk best zin in hebben. Toevallig heeft dit huis ook groen en roze, maar een teal (blauwgroen) dak. Ach ze komen toch een heel eindje uit elkaar te zitten in de quilt...

Ik ga nu op de bank hangen,
Tot morgen!
En vergeet niet te reageren ....
Marina

24 opmerkingen:

 1. De open dag was heel gezellig en zag er goed verzorgd uit.
  Gr judit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Marina,

  Ik vind het jammer dat ik niet naar de open dag kon komen. De stichting verdanda hou ik in gedachten!
  Verder volg ik je blog elke dag met veel plezier!
  groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marina, Wat heb jij een drukke week gehad. Eerst de voorbereidingen voor de open dag en dan de open dag en dat terwijl de winkel en de Bee etc etc gewoon ook door moeten gaan. Wel fijn dat het weer zo geweldig meewerkte, dat scheelt de helft, iedereen een goed humeur en alles ziet er gewoon leuker cq vriendelijker uit met wat zon en een prettige temperatuur! Ook ik geniet iedere dag van je blog! Vandaag weer een mooie dag, geniet ervan en rust lekker uit!! Groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha,

  Gisteren niet in de gelegenheid geweest langs/aan te komen. Wellicht met de gewonnen kadobon een ritje jouw kant op te doen. Helaas woon je niet in mijn naaste omgeveing anders was ik allang bij je winkeltje geweest( ongeveer 100KM). Volg je blog al een tijdje.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marina,

  Helaas kon ik niet naar de open dag van je winkel komen (jammer jammer), maar ik ga gewoon weer een poging wagen om de kadobon te winnen via een berichtje.
  Bedankt voor je leuke verhaaltjes op je blog. Ik lees ze altijd met plezier.
  Groetjes
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Marina,

  Het was weer een gezellige dag. Zie je snel weer.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marina,
  Ja het was een super gezellige dag! En lekker bijgekletst met diverse mensen. Nu ga ik weer meedingen voor de bon hoor! Ik lees je blogje elke dag en geniet daar enorm van. Lekker volhouden hoor. Liefs Ineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat ik moest werken, ja er zijn collega's op vakantie.Maar ik lees dat het weer een gezellige dag is geweest . Ik verheug me al op het sokken breien.

  Groetjes van Ria.;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Open dagen zijn denk ik altijd gezellig.
  Ik ben naar http://www.quilt-it.nl/index.php Dorry in Tilburg geweest.
  Voor mij bijna thuisbasis.
  De huisjes zien er weer gezellig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helaas kon ik door omstandigheden niet komen naar je open dag. Ik vond het jammer, maar overweeg binnenkort weer te komen naar een workshop of cursus, wellicht het café een keer op zaterdagochtend (het is alleen spitsuur hier op zaterdagochtend met voetballende kids) maar dat hoor je zsm van me.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marina,

   Helaas helaas een virus belette mij mijn gang naar jouw open dag ( fikse verkoudheid).
   Maar ik begrijp dat erg gezellig en druk was
   ( zoals altijd).
   Binnenkort loop ik wel weer eens binnen.
   Ook wil ik wel weer meeloten.
   De blog volg ik zowat dagelijks waarddor ik op de hoogte blijf van alles.
   Groetjes en tot snel Henny D.

   Verwijderen
 11. Ik lees al maanden lang je blog. Volg je met de huizenbouw en moet toch maar eens naar een open dag komen.Nu dus wachten tot het voorjaar of gewoon eerder een keer als ik in de buurt ben. Groetjes en sterkte met de bouw.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wacht maar niet tot januari met komen hoor!
   Groetjes
   Marina

   Verwijderen
 12. hallo Marina
  wat fijn dat het weer gezellig was
  bij mij was het ook gezellig
  ik wil graag weer een poging wagen
  groetjes
  janny v Diejen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Marina
  Al een tijdje volg ik je blog.
  Helaas kon ik gister niet langs komen, want ik woon wel heel ver weg. (Zwitserland). Mijn moeder woont in de buurt van den Dolder en bij een bezoekje aan haar in Bilthoven, hebben wij jouw winkel laatste Maart bezocht. Ik was heel enthousiast en als ik weer eens bij haar ben kom ik zeker weer langs! Hopelijk dan met een tegoedbonnetje uit je loterij haha.....
  Grüsse aus der Schweiz van Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hallo marina ik vond het echt super gezellig zaterdag s avonds heb ik het haken wel weer in gehaalt ik vind ook dat je weer een leuk stukje hebt geschreven ik ben blij dat ik het nu een beetje snap maar het gaat niet altijd goed gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Yvonne,
  Gelukkig maar .... Je reaktie is in ieder geval goed doorgekomen. Haak ze en ik zie je woensdag weer!
  Groetjes
  Marina.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Marina,
  Geregeld lees ik je blog, maar vanuit België is het wel wat ver om langs te komen, maar ooit gebeurt het wel eens, wie weet om de 'misschien' gewonnen bon in te ruilen.
  Groetjes,Marte

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gelukkig ben ik nog op tijd om mee te loten. Ik kom zeker binnenkort langs om een achterkant te kiezen voor mijn civil war quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dag Marina, Wil ook graag mee loten. Gezellig blog heb je, elke dag weer! Groet, Jose V.
  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi marina het was zeker heel gezellig zaterdag!! Mooie aankopen ben ik blij mee en natuurlijk wil ik meeloten !M

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Was vast heel gezellig. Hoop binnenkort een keertje langs te komen. Graag loot ik weer mee. Groetjes, Clara

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Marin, wanneer je weer een open dag hebt op 'n zaterdag probeer ik vrij te nemen, lijkt me namelijk heel gezellig. en natuurlijk loot ik graag weer mee, groetjes Atie Trienen

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Marina,

  Ik doe graag weer mee met de verloting.
  Zaterdag was het erg gezellig!!

  Groetjes,
  Clara K.

  BeantwoordenVerwijderen