zaterdag 22 september 2012

Tulpen en hartjes ....

Vandaag was Ineke weer in de winkel en gaf daar 2 workshops: de Texelse Tulpenquilt en de Hartjesquilt. Allebei zijn het quilts die gemaakt kunnen worden met Jellyroll stroken, dus stroken van 2,5 inch breed.


Helaas was er maar 1 cursiste voor de hartjesquilt, daarom hadden we voor haar er een combinatie workshop van gemaakt. Mijnie had schattige roze/wiite stofjes bij zich voor een echte meisjesquilt met hartjes en strips. En zo ver is ze al gekomen! Vinden jullie het niet fantastisch??? De afspraak is dat ik nog een foto krijg van haar als de top (of quilt) af is. Echt super Mijnie!


En dit zijn de eerste tulpenblokken van Clara, ze gebruikt een verlopende blauw/paars stof als achtergrond voor de tulpen en gaat ze anders gebruiken in haar quilt. Met de blaadjes naar elkaar toe geplaatst dus.


Connie kwam helemaal uit het zuiden voor deze workshop en is bezig met haar bloemenstofjes tulpen..... De stofjes zijn allemaal met een bepaalde bloem erop in 1 tint (op een paar gemixte kleuren na), een stofje heeft bijv. lelies een andere rozen. Het geeft een heel mooi kleurig resultaat. Nadat Lennart haar achterrgrond stofje gesneden had in 2,5 inch stroken op de Accucut snijmachine kon ze er echt tegenaan! Als al je stroken al op maat zijn wat breedte betreft, dan kan je heel vlot werken. Dat is wat ik zo leuk vind aan werken met Jellrolls, Balipops en andere 2,5 inch stroken pakketjes. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat van deze quilt, het wordt fris en kleurig!


Deze 'Zeister' tulpen worden uiteindelijk ook anders verwerkt, nl. zonder de tussenstroken! Van restanten sneed ze de 2,5 inch stroken en erbij een strokenpakketje uit onze winkel met 20 groene stroken en zo krijg je prachtige kleurige tulpen! Ook hier ben ik erg benieuwd naar het eindresultaat.


Hier zie je beide tulpenblokken bij elkaar .... Wat een verschil geeft het gebruik van andere stoffen he?


Deze prachtige tulpin aanbouw is gemaakt met een batikstroken pakket van Timeless Treasures, dus de tulpen worden allemaal verschillende kleuren batiks. Daarbij de lekkere felle groene batik uitgezocht en een echt Hollands luchtstofje als achtergrond. De tulp ziet er tiptop uit Jonny! En nu maandag naar de beginnerscursus toe....
Het grappige is dat ik deze tulp ook altijd als extra blok uitdeel bij mijn 'ijverige' cursisten. Want niet iedereen wil een klein quiltje maken, dus bij de basiscursis krijgen de dames regelmatig extra blokken mee, voor als ze aan een grotere quilt willen werken. Maar dan is de tulp verwerkt zoals in het blok van Clara (met een paarse achtergrond) en natuurlijk in een heel ander formaat dan deze tulp. Ik kan me zo voorstellen dat Jonny geen prolemen krijgt met dat extra blok na deze workshop!

Gelukkig heeft Ineke voor mij deze foto's gemaakt voordat de dames naar huis gingen, want zeg nou zelf ..... hier krijg je toch veel inspiratie van?
Ik ga weer even aan de huizenbouw, zodat ik morgen de blok van de maand blokken voor oktober kan gaan naaien....

Groetjes en tot morgen!
Marina.

3 opmerkingen:

  1. het was een gezellige en leuke dag. Helemaal geen spijt van een uurtje rijden. Ineke en Marina bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met de herfst voor de deur toch nog een aandenken aan de zomer met deze gezellige en fleurige kleurige tulpenquilt

    BeantwoordenVerwijderen