zaterdag 29 september 2012

UFO dag

Vandaag was er UFO dag bij ons in den Dolder, het was enorm gezellig in het leslokaal en er werd heel wat afgekletst, maar ook serieus besproken wat nu te doen met de projekten die de deelneemsters hadden meegenomen. Er kwamen heel wat bijna affe quilts uit de tassen, maar ook een stapel hele oude blokken van een sampler cursus ooit gevolgd.


Cuny, Margrith en Helma aan de ene kant van de tafel.


En Jolanda en Marga aan de andere kant.
Wat namen ze mee?


Jolanda maakte weer een doorstart met een mooie Sue Daley quilt, het begin van het appliceren is er weer en het gaat een prachtige quilt worden. Die zien we vast weer vaker terug op een bee.


Marga had een stapel echt oude sampler blokken meegenomen en na wat heen en weer geschuif op een geleend laken hadden de dames besloten hoe het verwerkt zou worden. Toen werd er een mooie tussenstof uitgezocht en kon ze aan het werk.


Dus druk met mooie blauwe tussenstroken naaien, zodat het nu na al die jaren toch een quilttop gaat worden. En weet je wat het leuke is, het zijn nog steeds Marga's kleuren, ben benieuwd op de volgende bee of ze al weer wat verder is.
Op de achtergrond op de strijkplank ligt mijn UFO, een herfstquilt waar ik maandag hopenlijk een start mee ga maken met quilten. Dus die zien jullie vast weer terug de komende tijd, het is een stripquilt met prachtige herfstkleuren.


Cuny met haar stapel UFO's en WIP's ( Work in Progress....). Ze is druk bezig geweest met quilten van haar vingerhoedjes.


De Lensquilt van Margrith, nu nog de blokken aan elkaar, ze zitten geplakt, dus ze kan zo verder thuis. Wel prachtige kleuren zijn dit, ben zo benieuwd hoe die eruit ziet als die helemaal in elkaar zit!


En Helma?? Die heeft een hele stapel nieuwe huisjes in elkaar gezet, nu doorgaan he Helma, want je hebt er nog heel wat te gaan. Maar de doorstart is weer gemaakt en dat is het belangrijkste!!


Zien jullie dat blikje op de voorgrond? Leuk idee toch? Gekregen van Rini op een midweek op Texel en een prima afvalbakje voor bij je machine en nog een mooi afvalbakje ook. Een geborduurde lap om een leeg blik en voila een superleuk cadeautje...

Zelf heb ik vandaag geen huis genaaid, maar wel een heel stapeltje van het blok van de maand oktober als voorbeeld. Leuk klein quiltje met een prachtig strippakket met batikstoffen in geel en blauw. Ik laat het zien als het quilttopje klaar is ...

Tot morgen!
Marina.

5 opmerkingen:

 1. Was reuze gezellig en heel waardevolle tips gekregen van juf Ineke, maar zeker ook van de hele groep.
  Wat is het fijn om eens de mening van anderen te horen en samen stof uit te zoeken om met je quilt verder te gaan en "vastloopdingen" opgelost te krijgen. Ikzelf ben gisteravond thuis gelijk verder gegaan met de stapel....
  Echt voor herhaling vatbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat hebben jullie een leuke en erg gezellige bee. Erg leuk om te zien waar iedereen mee bezig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is het fijne van zo'n bee, je helpt elkaar weer op weg en het is een heerlijk gevoel als een quilt weer klaar is.

  Groetjes van Ria ;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat is er weer een werk verzet zeg. leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig, zo'n ufodag. Ik had deze dag iets anders te doen (quilt- en borduurfestival in Enkhuizen bezoeken), maar wie weet een volgende keer...

  BeantwoordenVerwijderen