woensdag 8 augustus 2012

Een speciaal huisje en GIVE AWAY!!

Vandaag even de stof op de foto gezet die ik kocht voor de achterkant van mijn huisjesquilt, dat is deze :


Eigenlijk had ik een andere in gedachte, maar toen ik deze zag, vond ik die toch mooier passen bij mijn gekleurde huisjes en de tussenranden...
Over tussenranden gesproken, toen ik een tijdje terug een bouwdip had en even alles aan de kant had gelegd, had ik mijn tussenranden stof zo goed opgeruimd dat ik niet meer wist waar! Hebben jullie dat nu ook wel eens...
Maar vandaag ben ik begonnen met allerlei kratten over te huizen van de ene kamer naar mijn 'eigen' kamer en toen kwam ik de stof gelukkig weer tegen, heerlijk....want dan kan ik eindelijk weer rijen aan elkaar gaan zetten en een echte lap gaan maken! Ik heb maar een hele stapel tussenstrookjes gesneden in ieder geval, kan ik weer eventjes vooruit ;-)

Ook naaide ik nog een speciaal huisje tussendoor, want de stof van de wiegbekleding van mijn jongens zit erin verwerkt.


Achter het raampje en op zolder zit de stof van Lina Brown, die 25 jaar geleden dus heel populair was. We hebben de wiegbekleding ervan laten maken door mijn schoonmoeder.... En de stof is er ook in omgekeerde kleur in gebruikt, dus wittig met rode beertjes lijntjes, die heb ik vast ook nog wel ergens tussen zitten. In ieder geval een groot genoeg stukje om in een huisje te verwerken!

Wie wat bewaart .... Heeft vooral een heleboel rotzooi (volgens mijn man tenminste en die heeft de pech dat ik nogal veel bewaar ;-)) ) en in dit geval dus nog een stukje wiegbekleding (we hadden er ook dekbedhoesjes van en een kruikenzak!).

En nu de GIVE AWAY !!!!
Een beetje laat deze maand door mijn vakantie... Maar je kunt weer reageren op dit blogje En je dingt weer mee naar een kadobon van 25 euro, te besteden in mijn winkel of evt. in de webshop als je te ver weg woont om aan te komen!
Allemaal weer veel succes, aanstaande zondag trek ik weer een winnaar!!!

Zo en nu even met de beentjes omhoog, want die hebben nog niet hun normale dikte na de vliegreis...
Groetjes
Marina.

31 opmerkingen:

 1. Wat een toepasselijke stof heb je voor je achterkant. Leuk! En natuurlijk loot ik graag weer mee. En stof opruimen en het niet terug kunnen vinden, ja dat komt me zeer bekend voor! Fijne dag, groetjes Clara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je echt de perfecte achterkant stof voor je huisjes gevonden zeg. Succes met het inrichten van je nieuwe 'werk'- ruimte. De eerste winst is al binnen, in de vorm van het terugvinden van je randenstof.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Marina,
  Ik doe graag mee met je give away. Ik heb genoten van je reisverslag, net of je er een beetje bij was.
  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeannette Kasbergen9 augustus 2012 om 09:05

  Hoi Marina, Stof kwijt die je speciaal ergens voor gekocht had: dat overkomt me geregeld. Maar wat me ook wel eens overkomt, dat ik dat niet meer weet en die stof dan ergens anders voor gebruik! Ach, een reden om nieuwe stof te gaan kopen en dat is geen straf, toch?
  Wat een ontzettend leuke stof heb je gekocht voor de achterkant van je huisjesquilt: ik heb geen huisjes gemaakt, maar ben nu al jaloers op het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi marina,zoals beloofd heb ik gisteravond je reis verslag gelezen,geweldig!! Nu weer verder snijden aan de turn 20.Graag ding ik ook mee met de verloting.Tot volgende week,groeten christa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja natuurlijk reageer ik hierop.
  Ik heb genoten van je reis dooramerika net of ik een beetje ben meegeweest!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk stofje voor de achterkant! Je zou de quilt als ie af is haast af en toe even andersom neerleggen of ophangen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Marina,

  Welkom terug in Nederland!
  Graag doe ik weer mee met de Give Away.
  Ik heb genoten van je verhalen over je vakantie in USA.

  De gekozen achterkant vind ik trouwens goed bij je huisjes passen.

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hello Marina,

  Je hebt een leuk reisverslag voor ons bijgehouden! Je hebt weer veel gedaan en gezien. Leuk om al die quiltwinkels in Amerika te zien.
  Graag doe ik weer mee met de verloting.

  Groetjes van Clara K.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zeker een heel leuke stof voor de achterkant en super dat je de stof voor de tussen stroken heb terug gevonden. Na ma. Zijn er alweer een aantal huisjes bijgekomen dus je kan aan de slag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groetjes judith p.s super die verslagen uit america.

   Verwijderen
 11. Zeker een heel leuke stof voor de achterkant en super dat je de stof voor de tussen stroken heb terug gevonden. Na ma. Zijn er alweer een aantal huisjes bijgekomen dus je kan aan de slag

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha Marina, Wat heb je een TOPGOEIE stof gevonden voor je huisjesquilt! Hartstikke passend!
  Inmiddels ben je weer thuis? Heb je reisverslagen gelezen. Leuk om ze een beetje mee te liften hoor.
  Doe graag mee met je Give Away natuurlijk
  Groetjes Ansje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Marina,

  Wat een ontzettend leuke stof heb je gevonden voor de achterkant van je huisjesquilt. Eigenlijk te mooi/leuk om als achterkant te gebruiken.... Doe graag mee aan je Give Away. Groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Marina,
  Het was erg leuk je belevenissen te lezen, maar fijn dat jullie weer thuis zijn. Je bent weer druk bezig.
  We wagen een gokje voor de cadeaubon, daar weten we wel raad mee.
  Groetjes van Maartje en Mari-jan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dag Marina,

  Wat je van ver haalt is ... mooi! Prachtige achterkant stof. Dit wordt echt een tweekantenmooiquilt!
  groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dag Marina

  Welkom terug in Nederland en in je eigen winkeltje. Ik heb je reis met belangstelling gevolgd. Alle leuke en minder leuke winkeltjes en vooral het kajakverhaal. Zag het helemaal voor me. Ik was ook reuze benieuwd naar je achterkantstof en die is werkelijk SUPERGAAF! Past helemaal.
  En van dat kwijt zijn? Heel herkenbaar, ik ruim ook zo vaak iets te goed op. Maar aangezien ik tegenwoordig alleen zelf maar kan zoeken ruim ik het per quilt of borduurwerkje op in een bak en dat gaat een stuk beter. Mijn echtgenoot zei ook altijd dat ik te veel zooi had en dat je dan wel iets kwijt moest raken. Ach, al doende leert men dus...
  Bedankt voor al het delen en tot ziens
  Jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi lieve Marina,
  Wat heb ik genoten van je reiservaringen. Wat heb je allemaal gezien en meegemaakt!! En als je dan ook nog zo'n prachtige stof tegenkomt voor de achterkant van je huizenquilt kan je vakantie helemaal niet meer stuk. Gelukkig heb je je "tussenstrokenstof" ook weer gevonden. Tussen alle rotzooi, zou Leo zeggen. Tja...een hobby geeft vaak een verzaming spullen. Wie (her)kent het niet.
  Na zo'n heerlijke vakantie is het weer tijd voor de winkel, en dat is ook leuk. Ik hoop dat het lijf weer snel in goede doen is. Veel met de beentjes omhoog is vaak een goede oplossing.
  Groetjes en liefs vanuit la douce France,
  Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Marina, ik heb zowat iedere dag op je blog gekeken en je verslagen gelezen. Leuk, want zo beleef je a.h.w. jouw reis door Amerika mee.
  Ik wil je nog bedanken voor mijn "verjaardagskadootje" , ik waardeer het zeer.
  Ook wil ik wel weer meeloten voor de Give-Away!
  Heel veel groetjes en tot gauw. Henny D.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hallo Marina
  ik wil graag mee doen met de GIVE-AWAY
  gr.janny van D

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo Marina.
  Leuke stof voor je huisjes quilt. Graag wil ik mee doen met de give-away (mooie prijs). Het amerika verslag was leuk om te lezen, elke dag quiltwinkels bezoeken geweldig!!!!!
  gr. mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. hallo Marina ik vond het erg leuk om jou blog te lezen en de stof voor de achter kant van je huisjes quilt vind ik erg mooi en ik wil ook graag meedoen met de GIFE AWAY GR YVONNR H

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo Marina,

  Geweldig je blog en de huisjes, hoe herkenbaar ook met de te goed opgeborgen stof en wat je allemaal weer terug vindt. Wil graag meedoen met de give away!! Groet, José V.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jaloersmakende achterkant heb je gescoord!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een mooie achterkant stof heb je gekocht voor je huisjes. En wat heb je een geweldige vakantie gehad, ga straks eens even goed lezen wat je allemaal beleefd hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ooit heb ik een grote opruim- en sorteeractie gehouden. Toen was alles kwijt. Je loopt toch altijd weer in hetzelfde gesleten paadje.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hallo Marina, fijne foto's zijn dat van je reis.
  ik heb mijn amerika reis moeten afmelden,omdat na twee jaar
  mijn been nog niet genezen is,ik ging met de elvisclub
  meegaan deze 2weken.niets aan te doen!!!!!!!!
  maar ik wil wel graag meedoen aan je give-away,je weet
  maar nooit he' groetjes.Simonne

  BeantwoordenVerwijderen
 27. wat heb je een leuke achterkantstof gescoord,ik hou het wel op "gewoontjes", kom trouwens geen stap verder met mijn huisjes, te veel andere dingen, jammer dat er maar 24 uur in een etmaal zitten!, maar die give-away, ik doe weer heel graag mee
  groetjes, Atie Trienen

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hallo Marina,

  Ik heb je reisverslag tussen de bedrijven door gevolgd. Het was net ontdekje-plekje goes USA ;) Wat hebben ze daar veel quiltwinkels!
  Graag doe ik mee met de give-away. Spannend!

  Groetjes, Mari-jan Bakker

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik doe graag mee aan de give-away. En als ik win kom ik 'm persoonlijk besteden :-). Als jij helemaal lapjes kunt gaan shoppen in Amerika, kan ik best van de Achterhoek naar Den Dolder komen! Heerlijk zo'n reisverslag, volgend jaar gaan wij misschien, ik noteer in ieder geval de quiltshopadressen.

  BeantwoordenVerwijderen