dinsdag 28 augustus 2012

Weer eentje minder ...

Zoals ik al vertelde heb ik gisteren weer een quilt doorgequilt op de longarm en hier is de foto (pronken met andersmans veren?):


Het is een behoorlijke grote quilt en gemaakt uit een doos van den Haan en Wagemakers die al jaren op de plank bij haar stond en ja ... eens moet je toch eens gaan opruimen he? Met een aantal extra stofjes heeft ze deze prachtige quilt ervan gemaaktt en die mocht ik dus lekker doorquilten, lekker zacht en losjes...Dus een groffe meander erdoor en de quilt blijft heerlijk zacht en luchtig, zo eentje die je graag over je heen trekt als je op de bank wil liggen ;-) Zaterdag komt ze de quilt weer ophalen, dus lekker op tijd klaar. Nu is er een paarse quilt aan de beurt en de top is er inmiddels opgezet, de achterkant gestreken en de vulling ligt ook al klaar. Hopenlijk kan ik morgen de achterkant erop spannen en de vulling klaarmaken en de top erop spelden, dan staat de machine weer klaar voor gebruik.
Donderdag zal er weinig van komen, want dan moet de winkel een grote beurt voor de open dag a.s. zaterdag. Er moet dan altijd veel klaargezet worden en verschoven en aangezien ik deze week alleen ben in de winkel..... moet dat donderdag gebeuren. Gelukkig krijg ik hulp uit het hoge noorden donderdag en dat scheelt enorm. Wie weet heb ik aan het einde van de dag nog puf om een stukje te quilten, anders ga ik er maandag mee beginnen. Ik hoop de paarse maandagavond klaar te hebben, maar ik beloof niets ;-)!!!!


Heerlijke taartjes staan er voor het raam van het huis van vandaag (241), ik weet niet wat ze te vieren hebben, maar er is vast feest! Weer wat van mijn jaren 30 stofjes gebruikt in combinatie met een donkerblauw batik dak, het is weer eens iets anders toch?


In het inhaalhuis (183) is ook al feest! Ook een taart voor het raam in dit romantische rozenhuis. Weer met jaren 30 stofje en wat batikresten en ik vind het zelf een lief, maar apart huisje geworden.
En zo heb ik weer 2 huizen klaar voor mijn dorp in aanbouw, stadsrechten zijn er niet aangevraagd, dus het zal wel een dorp blijven! Maar er zijn wel een aantal dorpsbewoners die lekker kunnen bakken zo te zien.
Tot morgen,
Marina.

2 opmerkingen:

 1. Heel veel plezier zaterdag. Helaas kan ik niet in de ochtend ga ik naar Oosterbeek om de airborne wandeltocht(10 km) te wandelen. En dan later in de middag naar het voetballen.
  groetjes en ik kom zeker weer in de winkel om lekker op mijn gemak rond te snuffelen.
  Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat ben je weer fijn bezig met bouwen, leuk al die updates.
  succes zaterdag, ik kom niet want zaterdag is mijn vaste werkdag, jammer hoor, maar ik kom binnenkort met een vriendin, probeer haar enthousiast te maken...
  groetjes, Atie Trienen

  BeantwoordenVerwijderen