dinsdag 14 augustus 2012

Huisje 169 en 227!

Vandaag was het gezellig in de winkel en toen kwam die enorme regen! Alie en ik zijn achter in het leslokaal gaan zitten en kregen toen wel een verkeerd vakantiegevoel.....slecht weer in je caravan. Want wat een herrie maakt die regen op de koepel daar en op het platte dak. Gelukkig is alles wel waterdicht geleken, manlief had voor de vakantie het dak nog een extra beschermlaag gegeven en met dit weer is dat niet voor niets! Maar gelukkig hadden we nieuw leesvoer en verveelden we ons dus absoluut niet :-)

Dankzij dat natte weer kon ik beginnen met een aantal lapjes uit mijn amerikaanse verzameling, nl. met echt amerikaans voedsel! Het is nog te vroeg om iets te laten zien, maar het wordt een quilt die al een tijdje in mijn hoofd zit en die ik ook als een simpele workshop wil gaan geven volgend voorjaar, heel goed om te maken met die lapjes die je altijd bewaard/spaart omdat je ze te mooi vindt om te versnijden! Maar daarover een andere keer meer ....

Het huisje van vandaag is nummer 227:


Het doet me denken aan de USA, niet dat de drankjes daar nog 10 cent kosten zoals op dit bord, maar toch...en die pinda's? Dat lapje kwam dit jaar mee in mijn koffer en komt dus ook in die speciale quilt, dit is een restje! We zijn vorig jaar in een restaurant geweest en daar stond een hele bak pinda's op tafel, kon je alvast beginnen voordat je eten kwam :-) Amerikanen zijn gekke mensen wat eten betreft, dit jaar kregen we ergens een enorme schaal popcorn in 2 smaken als voorafje...zoals je hier wel eens brood met kruidenboter krijgt....en stinken die popcorn!! Brrrr, we hebben gevraagd of ze die weer heel snel mee terug nam! En in de bioscoop/theater heeft ook iedereen van die mega bakken van dat spul...je zou toch eens honger krijgen, enorm zijn die emmers, niet te geloven!

Het inhaalhuisje van vandaag is nummer 169:


Hrt beertje voor het raam is echt een oudje uit mijn begintijd van de patchwork. Ik kocht toen veel stofjes bij Poespas in de Bilt en dit was een lapje die ze in meer kleuren hadden volgens mij, de beertjes hebben draden met lampjes tussen hun in. De rest komt echt overal vandaan uit mijn oude naaihoekje. Als je gaat ontruimen en overhuizen kom je nog eens iets tegen he? En ik heb een enorme hoge wasmand naast me staan als ik naai en daar graai ik zo nu en dan weer eens iets uit en ook uit de plastic bakken met stroken van o.a. 4 cm. Voorlopig hoef ik nog niet zonder te zitten ;-)

Morgen is er weer brei-en haakochtend, wordt het vast weer gezellig en morgenmiddag een inhaalles van de Turning 20 cursus van dit voorjaar, misschien dat ik dan ook tijd heb om een stukje aan mijn quilt te werken, wie weet!

Vandaag ook de stoffenclub van augustus afgemaakt en op de post gedaan, dit keer zijn we wat laat, maar het is vast de moeite waard voor de dames die het morgen gaan ontvangen.

Tot morgen,
Marina.

1 opmerking: