zondag 19 augustus 2012

Een vol dagje, toch weer 2 huizen!

Vandaag een volle dag. Al vroeg was ik uit de veren om naar Andelst te gaan naar de groothandel. Ik was er niet alleen, veel duitse en nederlandse quiltshop eigenaresses vond ik daar! Ik ging er heen voor een voordracht over het gebruik van Precuts! De Jellyrolls, Layercakes en Charmpacks van Moda dus. Het was een interessant verhaal met veel leuke ideetjes gegeven door de duitse Brigitte Heitland in het engels. Hoezo internationaal? Brigitte is de ontwerpster van de Zen Chic patronen en stoffen voor Moda. Leuke moderne quilts en aparte stoffen ontwerpt ze trouwens!

Daarvoor en daarna heb ik geshopt bij deze groothandel en de zakjes van Sue Dailey weer aangevuld, de eerste kalenders meegenomen en o.a. een hele stapel effen stoffen om onze voorraad in de winkel aan te vullen. Effen wordt een van de meest gebruikte stoffen de komende jaren, als ik de trend in de USA mag geloven. In combinatie met allerlei gekleurde/printjes kan je daar hele leuke en ook moderne quilts mee maken.

Thuisgekomen mocht ik weer naar Amersfoort voor 2 verjaardagen in de familie, dus voor ik weer thuis was, was het tijd voor de BBQ!

Lekker gegeten dus met mijn 2 (overgebleven) mannen en daarna nog heerlijk in mijn stoel in de tuin gehangen! Dus van naaien kwam vandaag helemaal niets, maar ideetjes heb ik genoeg gekregen...

Gelukkig had ik hier rekening mee gehouden en heb ik wel 2 huizen om te showen. Het inhaalhuis is nummer 174 en is deze geworden:


Een gezellig en kleurig huisje met een jongetje in matrozenpakje voor het raam. Ik betrap me erop dat ik behoorlijk vaak oranje gebruik in mijn huisjes, wist niet dat ik daar zoveel restjes van had!


En dit is het huis van vandaag, nummer 232, zoals je ziet ook een lekker gekleurd huisje, dit keer met een lieveheersbeestje achter het raam. Helaas is het er niet van gekomen om dit weekeinde een nieuwe rij aan te naaien, de ontbrekende huisjes liggen al wel klaar op volgorde, maar zullen moeten wachten tot morgen. Misschien dat ik morgenochtend tijd heb om ze te naaien.
Morgenmiddag naar het ziekenhuis voor een uitslag van onderzoeken op slaapgebied die ik voor de vakantie heb ondergaan (donderdag nog een keer voor de andere specialist) en morgenavond weer bee! Een gezellige avond voor de boeg dus.
Tot morgen,
Marina.

2 opmerkingen:

  1. Leuk daar in Andelst dus. Kalenders, las ik. Welke heb je veroverd?

    BeantwoordenVerwijderen