zaterdag 11 augustus 2012

Huis 164, 165 en 166!

Inmiddels heb ik al heel wat huizen aan elkaar genaaid en het wordt al een hele lap, het zijn nu 8 rijen van 19 huizen, heb ergens een denkfoutje gemaakt, dus mijn quilt gaat 'weer' veranderen. Hoe? Dat zien jullie later wel.... Maar tot nu toe nog steeds geen extra groot huis wat ik ga verwerken, want dat vind ik zelf niet zo leuk. De lap is zo groot dat die niet op het bed hier in het kamertje past, morgen neem ik de lap mee en strijk ik het even netjes uit en probeer ik er een betere foto van te maken.


Een stukje van mijn stad!


Het past niet eens dwars op het bed..... De lap is nu 19x10 cm + 20x 2 cm, dus totaal 230 cm breed! Maar jullie kunnen wel zien dat ik druk ben geweest deze week;-) Inmiddels heb ik 166 huizen af van de 366, dus nog 200 te gaan! Maar nu ik eenmaal weer de spirit heb, zal dat best wel lukken....
Dit is huis 164:


Een echt prinsessenhuisje... Mooie roze schoentjes met zilver. Sommige huisjes hebben niet echt een speciale betekenis, maar laat ik me gewoon leiden door de invulling van het raampje, daar heb ik er nog wel genoeg van op het moment, zelfs al een heel stapeltje voorgetekend en geknipt van de tijd dat ik ze met de hand maakte. Machine bevalt me toch een stuk beter en ze zijn nu ook allemaal exact gelijk!


Huis 165! Met een lekker fel groen stofje met een insect erop! Ja en dan volgt de rest vanzelf. Ik heb gisteren van alles overgehuisd van het ene kamertje naar het andere kamertje en kom echt zoveel restjes tegen. Heb nog wel een aantal leuke ideetjes voor scrapquilts die meer stof gebruiken, maar eerst bijkomen met de huisjes...het naaien van de tussenstrookjes en de rijen aan elkaar heeft me nu wel ruim 2 avonden en een deel van de donderdag gekost, maar het resultaat is er oom wel naar en de volgende rij is ook alweer 13 huizen breed... Dus die schiet ook op.. Ik moet ook eens uitrekenen hoeveel huisjes ik nu nog achter loop:-)


En huis 166 met een heerlijke tulband voor het raam, die staat vast af te koelen daar, dat is wel heel gevaarlijk. Het is uit een stukje van 10x10 cm dat ik ooit heb geruild en misschien kan er nog een raampje uit met een taartje. We zullen zien.
Vergeten jullie niet om te reageren op mijn vorige blog i.v.m. de GIVE AWAY? De trekking is a.s. zondag.

Trouwens heel erg bedankt vooor alle leuke reakties via mijn blog en in de winkel op mijn reisverslag..... In oktober ga ik naar de vakbeurs in Houston (presentje van mijn man....) en dan zal ik jullie ook weer laten meegenieten, OK?

Groetjes en een prettig weekeinde,
Marina.

5 opmerkingen:

 1. Wat heb je er al veel af, knap hoor en wat wordt het een prachtig geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat wordt dat een leuk, kleurrijk en vrolijk geheel. Is dat prinsessen huisje gemaakt ter ere van Emma Sophie die vandaag geboren is??? Ik ga ook een roze prinsessenhuisje bouwen om deze dag te vieren. Groetjes, Atie Trienen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zondag is dag 225, dus je moet teen behoorlijke inhaalslag maken (nog 225 - 166 = 59 huisjes achter).

  Met de machine doe je er 3 per uur incl. sashings dus je moet er een slordige 20 uur mee aan de gang om de achterstand in te halen...

  Doe je er vanaf nu 2 per dag, dan loop je binnen 2 maanden wer in de pas, haha

  Kijk, dat je nu niet meer hoeft uit te rekenen scheelt weer een deur of raampartij in tijd, haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cuny, superbedankt voor deze rekensom, dat scheelt inderdaad weer een deel van een huisje, gisteren weer bijna 2 huisjes gemaakt, had niet zoveel tijd. Maar ik denk dat ik wel weer bij kom met het bouwen. Een huisje of 2 moet kunnen per dag, zeker nu de workshops nog niet zijn begonnen!
   Groetjes

   Verwijderen
 4. Hoi hoi

  Wat wordt het een grote lap en wat ziet het er leuk uit. Heb je er straks wel een plekje voor?

  Sterkte en succes met inhalen. Vind het toch al knap hoe ver je bij bent.

  groetjes
  Jenny

  BeantwoordenVerwijderen