zaterdag 4 augustus 2012

New York, New York ...

Vandaag een dagje New York achter de rug, het is vrijdag en de verjaardag van Lennart. Als het goed is, was hij vandaag niet Home Alone op zijn 21 ste verjaardag, maar kwamen er een aantal vrienden op de BBQ met een eigen gebakken appeltaart ook nog erbij, samen met oma Fluit heeft hij die voor het eerst zelfgebakken, het zag er prima uit op de foto op Facebook!


Met de South Ferry naar Staten Island, een gratis boottocht heen en weer prachtig gezicht op de City, het Vrijheidsbeeld en nog veel meer moois. Er waren onweersbuien voorspeld, maar het was de hele dag gewoon zonnig, in de ochtend wat nevelig zoals je ziet, maar wel een graadje op 30!Terug aan land natuurlijk langs Ground Zero en het monument, deze koperen bal stond vroeger in de vijver tussen de 2 World Trade Centre towers in, daar moet ik thuis nog wel foto's en dia's van hebben, met een Randy van 1 jaar oud erbij! Ons eerste bezoek aan de Big Apple!De toren met bouwkraan erop links is de nieuwe toren die ze nu aan het bouwen en rechts net achter het gebouw ervoor, toren nr. 4. Vroeger hadden ze toren 1 en 2, nu komen dus 3 en 4 hier te staan. De linker schiet al aardig op. Het monument met alle gevallenen staat nu op de plek van een van de torens van toen.


Nog een beter plaatje...


Hoog hoor, ook toren 4!
Toen naar Purl Bee, de 'nieuwe' winkel in Soho, dus hier redelijk dichtbij... Nou daar hoef je als quilter niet heen te gaan, behalve als je van Liberty stofjes houdt voor een New York prijs, daar hadden ze er redelijk wat van en redelijk wat strengen wol van dure kwaliteiten. Dus veel geld meenemen naar deze winkel! Of gewoon niet heengaan, is eigenlijk zonde van je tijd :-))

Morgen is het zaterdag en moeten we alles in de koffers zien te krijgen en gaan we aan het einde van de dag weer naar het vliegveld! Dan zit het er weer op, morgen verder nog wat rondlopen, een laatste boodschapje...
Groetjes
Marina.

3 opmerkingen:

 1. Vond het leuk om je reis in Amerika te volgen.
  Alvast een goede thuisreis gewenst.
  Groetjes, Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marina, ik heb net met een kopje koffie het laatste deel van je reis gelezen en heb genoten. Leuk dat mijn indruk van keepsake klopte met jouw ervaring. Zie je weer snel in de winkel.

  Groetjes van Ria ;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom thuis, mooi die foto's van de nieuwe torens, ik heb nog plat op m'n rug gelegen om de Twin Towers te fotograferen...
  Heel leuk reisverslag, zal wel weer wennen zijn, gewoon weer thuis en weer aan het werk.
  groetjes, Atie Trienen

  BeantwoordenVerwijderen