donderdag 16 augustus 2012

Haakbee en nieuwe huizen

Vandaag was er weer brei- en haakbee, alhoewel brei bee? Iedereen is aan het haken, behalve Jolanda, die heeft eerst een stuk aan haar lappendeken zitten breien, voordat ze ook ging haken ;-)
Dat ze in de vakantie niet had stilgezeten is hier te zien, ze had een paar sokken gebreid (is ze verder gekomen dan ik, ik heb er bijna eentje gebreid!).


Joke toonde trots (en met recht!!!) haar Granny deken in de NL kleuren! Die zal echt mooi staan op bed Joke!


Nu is ze druk bezig met haken voor haar tweede stoelhoes, zoals ze al opmerkte... de tweede is niet zo leuk om te doen als de eerste. Er kwam al als reaktie, het is net als met sokken breien, de tweede is altijd minder leuk!


Vriendin Ton, die naast haar zit, heeft haar omslagdoek al bijna afgehaakt. Het zijn echte 'Ton' kleuren, je bent een heel stuk verder dan ik Ton.


Annie heeft nu de slag te pakken en haar omslagdoek groeit ook snel! Dat er niet alleen hard wordt gewerkt zie je hier, het is gewoon ook heel gezellig op de woensdagochtend.


Bakkie koffie erbij, lekker stukje kersenvlaai erbij... en ondertussen groeien onze werkstukken gestaag!


Ook Alie haakt tussendoor een paar toertjes aan haar omslagdoek! De omslagdoeken worden gehaakt met sokkenwol die verloopt in kleur (snel of langzaam, dat ligt aan het soort) en de omslagdoeken worden allemaal anders en ook allemaal leuk. En het is een simpel haakwerkje, wat je lekker mee kan nemen en ook lekker buiten kunt doen met dit weer! Wij hadden lekker de deur van het leslokaal open voor de nodige frisse lucht!


Monique heeft al heel lang niet meer gehaakt en is een op opfriscursus bij Jannie! Ook zij heeft het omslagdoeken virus te pakken en haakt er lustig op los na hulp van Jannie. We zijn erg benieuwd Monique, hoe ver je in je vakantie komt! Over 2 weken weten we het ....


Jannie is met haar tweede kussen overtrek bezig, de eerste viel bij haar man zo goed in de smaak, dat er nu een tweede bijgehaakt moet worden! Monique zit even naast haar, voor de nodige haak bijstand...


En Yvonne is weer heel druk met haken van een leuke deken voor een goed doel. En kijk eens wat ze meenam voor de bazaar van de kerk in Langbroek?


Leuke gehaakte tissuedozen! Alie neemt ze mee naar de familie in Langbroek die meewerkt voor de bazaar! Ze heeft er al eerder eentje meegekregen van Yvonne en die was heel erg in de smaak gevallen, ik denk dat ze erg snel verkocht zullen worden.


En dan nog even mijn huizenverslag! Het inhaalhuis nummertje 170 is een romantische huisje, er zitten wel muizen binnen!


Jammer genoeg staat dit huis er niet naast, dit is het huis van vandaag, nummer 228! Anders zouden die muizen niet een lang leven hebben met deze kat als buurman/vrouw, denken jullie ook niet?

Dat was het weer voor vandaag, alhoewel het is alweer donderdag, dus eigenlijk al 'morgen' ;-))
Tot vanavond dan maar,
Marina.

1 opmerking:

  1. Gezellig verslag weer, het voelt een beetje alsof je er bij bent.

    BeantwoordenVerwijderen