vrijdag 3 augustus 2012

New York!

Eindelijk na een fikse rit weer terug in New York City, de rij van het inchecken in hotel Pennsylvania is eindeloos en schiet echt niet op! Dh staat bij het hotel in die eindeloze rij en ik hang op een bank bij onze koffers.
Het is een hele toer om in NY je auto kwijt te raken, maar gelukkig had de parkeergarage een aantal blokken hiervandaan plaats tot zaterdg een uurtje of 4, dan mag ik de stad weer zien te verlaten, maar dat is gemakkelijker dan erin met al die netwerken van snelwegen. Een goede kaartlezer is hier echt heel nodig!

Vanochtend eerst naar Charlton NH, waar een winkel in een kerk zit. Charlton Sewing Centre, zoek het even internet op voor nog mooiere foto's!Dat alleen al is heel bijzonder, maar het kerkorgel was er ook nog en deed het prima! Ik kreeg een prive concert op het orgel, hoe leuk is dat? Ik heb wat foto's gemaakt, maar op hun eigen website kan je het allemaal nog beter zien!


Ik werd er ontzettend vriendelijk geholpen door de eigenaresse en heb van haar begrepen dat de kerk 275.000 dollar had gekost, minder dan mijn winkel! Niet te geloven he, bij ons kan je er rustig een 1. voorzetten en dan in euro's!!!!!


Bord in stijl......


Het pradhtige orgel met fantastisch geluid.


Mooie kleurtjes in de vakken, ook veel grappige stofjes voor kinderen o.a.


Prachtige glas-in-lood ramen met daarvoor een beschermingsraam.


Het licht is hierdoor iets minder, maar daar hebben ze prachtige hangende lamoen en spts voor.


Die lampen hangen zo hoog, dat ze een steiger moesten huren om de lampjes te vervangen .... Toen hebben ze ook de foto's van de website gemaakt, vanaf die steiger dus! Echt een aanrader om eens heen te gaan en laat je zeker even verleiden om een stukje orgelspel aan te horen, echt fantastisch!!!
En ik kreeg nog een paar titanium naalden mee naar huis om te proberen in mijn naaimachine, dus de volgende huisjes worden met titanium genaaid....


Daarna doorgereden naar de winkel in Danbury CT die we eigenlijk als eerste zouden bezoeken, na overleg met Ad (ik wou er nl. de achterkant van mijn huisjesquilt kopen!) zijn we er toch maar heengegaan, het was nl. niet zo heel erg ver om en we wisten nu waar het zat ..


Ingang van de winkel ....
De rol van de betreffende stof is nu leeg en ik heb een achterkant voor mijn huisjesquilt, dus nu MOET ik die we afmaken. Het is wel een pak hoor, want het is nl. ruim 9 yard, dus wel zwaar.....


Mooie batikquilts...


Op de achtergrond een blok van de maand quilt in effen kleuren.


Voorbeelden en moderne stofjes..


Naaimachines te koop....


En toen .... New York City, we zijn er weer gekomen. Wat een wegennet om die stad heen, het is echt een opluchting als je auto weer in een parkeergarage staat, tot zaterdag middag is het de benenwagen.


Tuurlijk even langs de City Quilter, de eerste quiltshop van New York. Weet niet zeker of ik morgen nog naar Soho ga, naar de Purl Bee, ik heb zo'n idee dat die winkel tegen gaat vallen.


Van buiten naar binnen, was vergeten om foto's te maken. Aardige jonge mensen die helpen, de enige quiltwinkel die ik ken, waar je moet aanbellen om binnen te komen!


Ja en New York betekend taxi's:


Er zijn tegenwoordig 2 modellen, dit is er eentje van, maar ALTIJD geel! En soms zie je wel 10 taxi's tegelijk op een kruizing!


Schuin achter ons hotel staat de Empire State Building, vanaf bovenaf heb je een prachtig uitzicht, maar dat heb ik al eens eerder gedaan.
Morgen naar Grouns Zero, kijken hoever ze daar nu zijn.....
Groetjes
Marina.

P.S. Met dank aan de Starbucks Coffee voor de WiFi ;-))

1 opmerking:

  1. Heb weer je verslagen van de afgelopen dagen gelezen.
    Vind het knap dat jij daar met de auto durft te rijden. Ik vind het in de stad Groningen al een ramp. Petje af, hoor.
    Geniet nog even daar, maar dat zit wel goed als ik het zo lees.
    Groetjes, Antje

    BeantwoordenVerwijderen