donderdag 2 augustus 2012

Keepsake Quilting en verder ...

Vanochtend weer zo'n heerlijk ontbijtje bij de Red Elephant Inn gekregen.... Vooraf een muffin met walnoten (weet nu ook waarom ze zo vers zijn, Rob bakt ze zelf!!!), daarna verse ananas met kokos en kokosmelk met een beetje rum.... En dan weer de keuze voor het hoofdgerecht, ik koos voor de scrambled eggs met room en bieslook erdoor met daarbij toast en bacon. De andere optie was toast met bourbon sirup, ook daarbij dus bacon. Brody de hond vond het allemaal erg interessant en probeerde ook een stukje te krijgen van de gasten.
Het was een gezellig ontbijt, dat is zeker.

En toe op pad naar Keepsake, in Center Harbor NH.


Het bewijs dat ik er was!


De rechterkant van de winkel, tevens de wegzijde...


En dat liep tot de hoek links door.... Dus keuze genoeg! Helaas geen foto's van binnen i.v.m. de privacy van de klanten en de verkoopsters....zo eentje had ik nog niet eerdet gehoord. Maar ja, je vraagt het netjes he en dan kan je ook wel eens een negatief antwoord krijgen....
Cuny je patroon is op weg naar NL, eerst nog een paar daagjes New York en dan is die volgende week in de winkel te vinden, het is trouwens een best pak, want al dat papier zit erbij.... Kan je gelijk beginnen!

Ja, wat vond ik van Keepsake? Een nette winkel met heel veel keuze, absoluut geen gezellige uitstraling of verkoopsters.... Ze waren allemaal constant bezig met pakketjes snijden en vouwen, zelfs bij het afreken gedeelte. En iedereen liep er stilletjes rond, helemaal onder de indruk denk ik. Ik ben niet zo snel onder de indruk, ik heb hier in de USA wel grotere winkels gezien, maar het was leuk om eens te zien hoe de winkel achter de boekjes is. Laat ik zo zeggen, ze lopen nog net met je mee als je iets NIET kan vinden, maar bijna met tegenzin.... Als je hulp wilt bij uitzoeken kan je dat hier wel vergeten en hulp/info zoals wij die geven kan je helemaal wel vergeten.. dus wil je een quilt gaan maken en heb je hulp nodig, dan ben je hier niet aan het goede adres!

Maar we hebben vandaag nog 2 winkels bezocht!The Golden Gese Quilt Shop in Concord NH (tevens de hoofdstad van New Hampshire) en dat was een kleinere winkel met veel rustige kleuren, een lieve verkoopster, die ook behulpzaam was. Als je dus hulp nodig hebt, dan kan je beter hier naar toe gaan ;-) ze zitten niet ver van Keepsake af...


Weer een houten winkel, bijna alles is hier van hout (behalve de Bank gebouwen!).


Zo kom je binnen, ze hadden ook een leuke kollektie met wollen stoffen...


Netjes op kleur opgehangen...


Kerststofjes met kerstsokken en een advent kalender erbij!


Mooie Bonny Blue quilt naast een andere favoriet van mij:


Kortom een gezellige winkel!

Daarna een eindje verder gereden, we gaan weer terug op weg naar New York morgen, dus we zijn op de terugweg!


Deze winkel mocht ik niet overslaan..


Quilted Threads in Henniker NH, een winkel die vorig jaar in dat leuke tijdschrift met quiltwinkels stond, ben de naam er even van vergeten. Dus ze zijn een van de betere quiltwinkels in de USA en terecht...


Toen ik hier vroeg of ik foto's mocht maken, werd er een beetje bedenkelijk gekeken... Liever niet van de quilts, de winkel was geen probleem. En wat blijkt? Net als in NL maken mensen foto's van de quilts in de winkel, kopen geen patroon of stof, maar maken dan de quilt van de foto af. Het komt me zo bekend voor!!! Toen ik dat vertelde en ook waarom ik de foto's wil maken, om jullie mee te laten genieten van de leuke winkels hier en dat ik zowieso de winkelnaam erbij zet...toen was het helemaal geen probleem. En ze was blij te horen, dat ik precies begreep waarom ze niet zo gek was op foto's maken in haar winkel! En toen liet ze me zelfs nog zien dat ik ook van bovenaf foto's kon maken (heb ik trouwens niet gedaan, ik had al genoeg op de foto!).Prachtige voorbeelden vanaf de bovenverdieping langs de balustrade naar beneden, ja zo'n winkel heb ik altijd al willen hebben ....heel hoog en ruimte genieg voor al die quilts! Ik herinnerde de me ook de foto's uit dat blad en vertelde haar dat toen ik die foto's zag, ik helemaal jaloers werd op haar winkel, terwijl ik echt net mag klagen over mijn winkelruimte... Maar ja....die hoogte en al dat hout! Heerlijk!!!


Lekker snuffelen...


Mooie warme batikstoffen, echt de meest verkochte stoffen in de USA die batiks en ik kan me het zo voorstellen!!!


Kinderstoffen en quilts daarbij voor kinderen...


Nog wat boeken en een doorkijkje...


Civil War en japanse stofjes.
Nou, als ik zou moeten kiezen....Keepsake of deze winkel, dan wordt het toch echt deze winkel!!!! Moeder met (jonge) dochter die heel vriendelijk helpen en uitleg geven, de moeder dan he... een ECHTE quiltwinkel!

En nu nog morgen naar New York City rijden, met onderweg nog een quiltwinkel in een KERK, die wil ik natuurlijk niet missen... en dan nog in de City zelf en nog eentje ergens onderweg.... zaterdagavond weer in het vliegtuig.
New York is moeilijk met WiFi, dus weet niet of ik nog kan bloggen...anders houden jullie het tegoed!
Groetjes
Marina.

3 opmerkingen:

 1. wat wwn fantastische reis, qua land en qua quiltwinkels. Probeer mijn dh enthousiast te maken. Zijn al 2 keer aan de andere kant van de US geweest maar dit lijkt me zeer aanlokkelijk.
  Jammer he, dat het alweer zo snel voorbij is. Geniet van de laatste dagen en een goede reis terug nar Den Dolder, groetjes Atie Trienen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Genoten van je verslag. Wat is het toch jammer dat USA zo ver weg is en vliegen niet mijn ding is.
  Fijn dat je het patroon hebt gekocht, nu moet ik dus binnenkort weer naar je winkel komen (eruuggg...)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. piep, wat fijn even met je mee naar NY te mogen reiaen, genieten hoor.

  kom veilig terug

  dikke knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen