maandag 16 januari 2012

Bee en heel erg veel huisjes!

Vanavond kwam weer onze bee bij elkaar, het was dus een hele gezellige avond! En wat waren er een stapel huisjes gemaakt zeg, ik mag even pronken met andermans veren ;)
De huisjes van Marianne:


De vorige keer had ze er geen eentje af en nu 34! En ... Met sashings er al aan, ze heeft dus enorm hard gewerkt, met de machine en met de foundation methode, maat huisjes 7,5 cm. Nog even dichtbij:


De volgende huisjes zijn van Marga, de vorige keer 1 huisje van 15 cm af en nu ook nog een aantal kleinere huisjes, allemaal met de hand! Ook een paar nieuwe erbij gemaakt van 15 cm, want ze zijn toch wel heel erg leuk die grotere huizen en ja als je in Huizen woont, moet je toch ook een huisjesquilt maken? Nu dus 5 grote en 5 kleine huisjes (10 cm).


De volgende huisjes zijn van Mieke zij komt alleen op de 2e bee van de maand, dus zij was er vorige keer niet bij, haar huisjes worden met de hand gemaakt, met malletjes en zijn 7,5 cm!


Ze vindt het moeilijk om erg scrappy te werken, dus maakt ze haar huisjes uit 1 stofje op het dak, raam, deur en lucht na. Maar ook zo zijn de huisjes schattig en het levert ook een scrappy geheel op toch? Nog even van dichtbij, haar huisjes zijn ook 7,5 cm.


Joke had ook haar eerste huis gemaakt, er volgen er vast ook nog meer, want ze is enthousiast genoeg! Haar huis:


Alie was vandaag voor het eerst en gaat ook meedoen met die huisjes gekte in de winkel, zij wil liever een paar kleine quiltjes maken met elke keer een ander thema, zij geeft haar quiltjes vaak weg of maakt ze voor een goed doel. Het eerste quiltje wordt zwart/wit, ik noem deze de Ying Yang quilt :) want ze maakt elke keer 2 huisjes van dezelfde zwarte en witte print stof! Je moet maar op het idee komen, ik vind het enorm leuk worden. Haar eerste 2 huisjes :


Jolanda maakt haar huisjes 7,5 cm en met de hand, sinds de vorige bee is ook haar dorp gegroeid:


Lief toch die kleine huisjes? En wat een leuke raampjes ook:


Judith maakt haar huisjes met de machine, foundation methode, 7,5 cm groot of liever gezegd klein ......


De sashings worden er gelijk aan genaaid en dan ziet het er gelijk ook weer heel anders uit. Ze liggen niet helemaal goed op de foto, want nu hebben we hier en daar dubbele sashings, maar zo wordt het natuurlijk niet.
Van dichtbij:


En hebben jullie dat leuke huisjes blik gezien waar ze haar spulletjes in meeneemt? En nog 1 van haar huisjes van dichtbij, leuk he?


Emmy vroeg ons op de bee of we voor haar een huisje willen maken voor het tehuis waar haar broer woont, graag een huisje van 10 cm, dus heb ik er tijdens de bee gelijk maar eentje voor haar gemaakt met Noach achter het raam:


Ik heb haar het huisje gelijk meegegeven, ik zie wel dat ik haar eigen blokjes vergeten ben te fotograferen, sorry Emmy, ik zal om het goed te maken nog een huisje voor je maken ;))

Jannie was op de bee met haar eerste huis bezig, foundation methode met de hand. Die zien jullie binnenkort hier, als ze weer komt zet ik haar werk op de foto!

Dit was een heel huizen verslag, bijna iedereen was met haar huizen bezig op de bee en er werd heel wat bouw overleg gepleegd!
Tot morgen,
Marina.

4 opmerkingen:

 1. Marina, Marina waar heb je s`avonds laat nog zin in. Toch nog aan je blog gewerkt. Leuk hoor al die huuskes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk die bee!
  Geweldig zoveel huisjes bij elkaar.
  Groetjes, Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je het zo allemaal ziet ,wat zijn we toch als ""gekke"bezig met al die huisjes en wat zijn het er veel zeg maar het was wel weer heel erg gezellig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke huisjes, van jezelf en van anderen.
  Is je straatje vandaag gelukt ?

  BeantwoordenVerwijderen