vrijdag 20 januari 2012

Huis 20

Tjonge, wat een weertje was het vandaag, toch was het lekker druk in de winkel. Het blijkt dat quiltsters zich niet zo gemakkelijk door het weer tegen laten houden, als je lapjes nodig hebt, dan ga je!
Morgen is alweer de eerste workshop van Cuny, ze gaan lekker een ragtime quilt maken, een leuk en snel werkje met als resultaat een lekkere warme leefquilt. Als ik tijd heb tussendoor dan zal ik foto's maken voor jullie.
Vadaag zijn er met hulp heel wat restant stukken gestreken en tot fat quarters versneden of stroken van 10, 13 of 15 cm die dan weer hier thuis verder verwerkt kunnen worden in leuke pakketjes. Wat hou ik dan weer over van al dat snijden? Tja..... restjes die weer in een huisje terecht gaan komen, elke dag gaan er wel rollen leeg in de winkel en meestal blijft daar wel een stuk van over en daar moet je dan weer wat mee he, zo blijf je aan de gang en zal ik me ook nooit vervelen!
Mijn huis van vandaag:


het meisje is uit hetzelfde lapje als de piloot, er komen nog heel wat andere kinderen uit dit lapje in mijn huisjes, het dak is echt uit mijn allereerste quilt die ik maakte voor Randy, voor op zijn grote bed. Als je nagaat dat hij deze zomer alweer 25 wordt en als het mee zit op zichzelf gaat wonen (meezit als in zijn hypotheek rondkrijgen, want het huis heeft hij al gevonden). Dan weet je ook hoelang dit stofje al in mijn kast lag....
Het is hier in huis dus een spannende tijd wat huizen betreft, ik maak ze van stof en zoonlief is met een echt huis bezig.
Ga vanavond eerst even wat nieuwe lapjes voor de huisjes tekenen en snijden, dan kan ik vanavond tijdens de Voice of Holland er weer tegenaan!
Lekker vooruitzicht dus,
Groetjes
Marina.

1 opmerking: