vrijdag 6 januari 2012

Huisje 6, het gaat lekker!

Vandaag huisje 6 om te showen, in de winkel hangt al een heel buurtje te pronken. Het naaien gaat eigenlijk enorm snel, veel sneller dan ik had gedacht. Als ik dan eens een avondje op de bank hang, dan maak ik het ene huis na het andere! Heerlijk om al die lapjes verwerkt te zien in een nieuw huisje. Voor de raampjes heb ik al een hele stapel vierkantjes getekend liggen en regelmatig maak ik er dan een raampartij van, dus raam + die 4 strookjes eromheen. Zo liggen er hier 2 stapeltjes, eentje met de raampartijen en eentje met deuren met strookjes eromheen ( kunnen jullie het volgen?).
Zo naai ik lekker door en komt het ene huis na het andere uit mijn handen. Ik sta bekend van de snelle methodes met de machine, maar het handnaaien gaat me nog steeds goed af en ik vind het nog leuk ook ;)
Maar goed huisje nummer 6 alweer:


met een beertje, hieraan kan je zien dat ik al lang lapjes verzamel, want er zitten veel beertjes in de verzameling, die zag je 15-20 jaar geleden heel veel, maar tegenwoordig steeds minder! Nu mijn dorpje groeit aan de wand in de winkel ( en veel bekijks trekt!) merk ik dat ik mijn keuze voor de tussenstroken steeds leuker vind worden, het wordt een warm geheel.
Morgen huisje 7 en ook gelijk het eerste straatje dat aan elkaar zit.
En dit weekeinde weer een straatje maken, misschien wel met de eerste bomen erin? Wie weet ..
Morgen Eureka cursus, de laatste keer voor deze groep en Ineke Vaillant komt dan ook weer als 'juf' , beter bekend hier als mijn quiltmoeder! Op Texel staat ze weer heel anders bekend door haar huis dat Pluisje heet en natuurlijk ook door de winkel Quiltershome die zij er jaren had.
Voor mij dus weer een dag om naar uit te kijken in de winkel, volle bak in het leslokaal en gezellige drukte!
Tot morgen,
Marina.

1 opmerking:

  1. Hoi Marina, wat worden je huisjes leuk! Verslavend hè. Ik ga niet zo hard als jij, maar dat maakt niet uit. Het is een vreselijk leuk project.
    Hartelijke groet, Inge Bakker

    BeantwoordenVerwijderen