dinsdag 31 januari 2012

Het laatste huis van januari en enorm leuke sokken!

De sokken breicursus is nu klaar, de dames hebben 3 weken achter elkaar op de dinsdagavond in den Dolder hard bewerkt aan de sok in wording EN daarnaast nog netjes hun huiswerk gemaakt, maar het resultaat mag er dan ook wezen. Deze groep was erg ijverig, want naast het huiswerk had bijna iedereen nog een nieuwe sok gemaakt ... Een van de dames had vanavond zelfs 3 sokken klaar tot de teen, want die werd vanavond gemaakt. En omdat ze 2 bollen van hetzelfde garen had gekocht, heeft zij nu warme voeten, want zelfs een PAAR sokken af!
Dames, petje af, want jullie hebben echt hard gewerkt!!
Het resultaat mag er zijn, de draadjes moeten nu alleen nog worden afgehecht:


De eerste sokken die klaar zijn, kijk ze eens trots zijn, de linkerdame heeft nu dus echt een PAAR klaar, de heeft deze week echt geen koude voeten meer .... Beide sokken zijn van 6-draads garen met een leuk inbrei-effect! Je breit alleen tricotsteek, maar krijgt wel vanzelf een jacquard randje in je sok! 6-draads sokkenwol brei je met naalden 3, je bent dus sneller klaar en je hebt een iets dikkere sok! Leuk: Wilma, de rechterdame maakte met haar sokkenwol een kerstbal volgens de methode van Anne en Carlos, gewoon met deze wol en het was echt een heel leuk effect, jammer genoeg heb ik daar vorige week geen foto van gemaakt, maar misschien komt die nog eens. Een leuk idee met je restjes sokkenwol, brei er kerstballen of paaseieren van!En wat dacht je van deze sok met garen dat heet BLINDE VENUS, naar een werk van Hundertwasser (de kleuren van het werk werden in de wol gebruikt). Ook hier zit zo nu en dan een jacquard effect in, maar dit is 4-draads sokkenwol, dus op breinaalden 2,5 gemaakt. Ik vind deze kleuren combi zo mooi dat ik er zelf misschien ook nog een paar van brei, alhoewel er vandaag weer nieuw garen in 8 verschillende kleuren combinaties is binnengekomen, dus het wordt weer moeilijk ....kiezen uit al die kleuren is altijd moeilijk!


Een ijverige breister die rustig blijft breien op de les en thuis een andere sok was begonnen en ja dan heb je aan het einde van les 3 toch 2 sokken klaar, ze zijn natuurlijk niet hetzelfde, maar allebei heerlijk warm! Allebei 4-draads sokenwol, dus op pen 2,5 en heel erg netjes gemaakt! Net als Pippi Langkous dus 2 verschillende sokken, maar ik weet zeker dat allebei de sokken heel snel een broertje of zusje krijgen, want alle dames zijn volgens mij, net als ik, verslaafd geworden aan het sokken breien!

En dan nog mijn laatste huis van januari:


een echt huisje van een quiltster! De klosjes garen zie je liggen door het raam!
MORGEN 1 FEBRUARI EN DUS WEER TIJD VOOR EEN NIEUWE GIVE AWAY!!! VERGEET MORGEN DUS NIET OP MIJN BLOG TE KIJKEN!

Groetjes
Marina.

4 opmerkingen:

 1. Nog even en ik ga overstag en aan het sokken breien. Is er wel het juiste weer voor....
  Groetjes, Cuny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij is het nu 1 febr. Eigenlijk moet ik naar bed maar toch maar even reageren. Leuk hoor die sokken breien. Het is leuk voor je dat het zo`n sucses is.Verder is je huisje ook weer leuk geworden. Maandag op de bee zullen er wel weer meer zijn.Morgen zal ik ook nog wel even een berichtje schrijven

  BeantwoordenVerwijderen
 3. emmy
  de dames van de sokken hebben nu echt mazzal,is nl hartstikke koud buiten maar deze dames hebben tenminste warme voeten,die van mij zijn ijsklompen.
  Je huis is weer reuze leuk,zeker met dat klosje garen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat ziet er lekker warm uit die sokken , heerlijk .

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen