woensdag 18 januari 2012

Huisje 18, huisjes lapjes ruilen?

Volgende week zaterdag, 28 januari dus, is er gelegenheid in den Dolder om met andere huizenbouwers lapjes te ruilen van 15x15 cm! We houden een gezellige ochtend vanaf 10 uur tot ongeveer 12 uur (of langer als het heel gezellig is!) om elkaar de gemaakte huisjes te laten zien en lapjes te ruilen om meer keuze te hebben bij het bouwen!
Dus ... duik in je kast/lapjesbak en je resten en snij lapjes van 15x15 cm om te ruilen! Alleen goede kwaliteit quiltstoffen graag, geen markt of rommel lapjes.

Wij zijn ook weer druk om onze voorraad zakjes lapjes van 10x10 cm, 13x13 cm (5 inch) en zakjes van 15x25 cm aan te vullen, want op de open dag is er heel veel uit verkocht! Maar volgende week zaterdag hebben wij weer nieuwe verse voorraad hoor, ik ben druk bezig en vanavond ga ik ook weer verder met snijden en vouwen/verpakken.
Ik heb vandaag hele leuke zakjes 10x10 en 13x13 cm gemaakt met antieke roze en paarse lapjes ( Jeanneke ze zijn onderweg naar je) van mijn USA trip van vorig jaar zomer. Toen was ik in een winkel met alleen civil war stofjes en heb toen wat roze en paarse stofjes ingeslagen. Die zijn nu versneden tot pakketjes. Ook de enge steekmuggen en andere enge beestjes van die trip worden verwerkt tot lapjes de leuk zijn achter de ramen van de huisjes.

Vanochtend hadden we voor de tweede keer de brei/haak inloopochtend, een bee voor de haaksters en breisters. Het was heel erg gezellig en ik heb zelf een col gemaakt met 1 bol Bravo Big, waar je een col mee maakt op pennen 10 en maar €4,95 kost. Leuk om even tussendoor te breien met een luie wijven steek en leuk als cadeautje, lekker nu het wat kouder is! Deze bee is elke woensdag van 10 tot 12 uur in de winkel, kost € 2,50 per keer en is vrijblijvend, dus je komt wanneer je zin hebt.

Mijn huisje van vandaag:


hier woont een muis, de stofjes zijn o.a. van Debbie Mumm en de schoorsteentjes zijn echt van het begin van mijn patchwork loopbaan ;)
Groetjes
Marina.

3 opmerkingen:

 1. Mieke Woudenberg18 januari 2012 om 20:21

  hoi marina
  ik vind dat je het zo leuk doet!
  en je bent er zo druk mee maar zo leuk!!! en ik kom ook 28jan ik hou wel van gezelligheid en ik ga voor die civil war stofjes dus bewaren ik heb ook leuke voor jou!!
  hartelijke groetjes mieke woudenberg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marina,
  Nou leuk die huisjes hoor. Zit je de hele avond te prutsen en dan is de onderkant groter dan de bovenkant. Balen. Van nijd heb ik het weggegooid.Ben even klaar met de paperpiercing. Doe het wel weer met de hand.
  Marga Maijoor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo marina,

  de afgelopen woensdagmorgen was weer heel gezellig op de brei/haak morgen.
  ik heb een hele goede tip gekregen betreffende mijn haakwerk.
  daar ben ik heel blij mee.
  verder heb ik genoten van de heerlijk koffie, bedankt alie en marina had heerlijke bananenhapjes voor bij de koffie.
  super.
  groetjes alice

  BeantwoordenVerwijderen