woensdag 1 augustus 2012

New Hampshire en kayakken!

Vandaag dus in de White Mountains National Forest en we gingen kayakken. Ja echt, ik in een kayak (2 persoons weliswaar met mijn dh). Mijn probleem met die dingen is er in en dan aan het eind weer eruit!
Erin ging aardig, met hulp van mijn dh die de kayak een beetje onder controle hield terwijl ik mijn benen op ging vouwen en eruit dat was minder handig. Maar met hulp van de mannen van de kayak verhuur, die duidelijk al eens vaker met zulk soort onhandige en stijve dames hadden gewerkt, lukte het ook. Een hele sterke jongeman trok mij gewoon MET 2 persoons kayak en al op de vlonder. Dan moet je toch wel heel erg sterk zijn!!!! Maar het ging echt heel aardig en rustig.
Het kayakken zelf was ongeveer 10 km en ze zeiden dat het ongeveer 3-5 uur zou duren, team Fluit had er 3 uur voor nodig! We kunnen zo meedoen aan de Olympische Spelen, die hier ook best leeft! We hebben ook de opening kunnen zien op de tv, het was vast een herhaling, want kan me niet voorstellen dat die bij jullie na middernacht begon en overal op de tv's in restaurants staat er minsten een tv op de OS.
Helaas van het kayakken zelf geen foto, beetje nat voor mijn toestel! Manlief heeft wel een foto of wat gemaakt, maar volgens mij niet met mij erop, zal het strakjes even nakijken op zijn camera.



Gisteravond gingen we naar 1 van mijn lievelingsrestaurants in de USA: Applebees! En dan is steevast ons (gedeelde!!) voorgerecht de Nacho's. En dat ziet er dus zo uit als hierboven, je moet nagaan dat het een schaal is van ruim 30 cm doorsnede!!! Dat is dan een VOORGERECHT!!! Maar hier js het heel normaal dat je een paar voorgerechten besteld en het dan deelt, nou hiervan hebben we er echt maar eentje nodig!!
En ja, dan onze slaapplek, een vermelding waard, het is echt heel erg aan te raden hier bij de Red Elephant Inn in North Conway.


Alleen de buitenkant van de Inn is al heel leuk, het geeft me een Pippi Langkous gevoel :-)


Zo kijk je er vanaf de weg op, met rechts vooraan een overdekt terras, waarvandaan je 's avonds de zon onder de bergen aan de overkant onder kunt zien gaan...


Lekker verstopt achter de bomen kan je beter zien hoe groot het is.


En zo kom je dus aanrijden, dan het pad op en een parkeerplaatsje zoeken en dan kijk je hier tegenaan:


Trapje op en dan heb je de ingang, daar bij die parasol daar zit ik nu, aan de achterkant van het huis, lekker in de schaduw! Met WiFi.
Maar dat is niet alles, de Inn keeper is een man en die is volgens mij alleen in huis met zo'n Lassie hond. En die man heet Rob en kan enorm lekkere ontbijtjes klaarmaken! Met div. gangen dus, echt waar, ik zou hem eigenlijk mee willen nemen naar huis, maar hij past niet in mijn koffer!

Het ontbijt van vanochtend: koffie of thee naar keuze met een glas verse jus! Dan als VOORGERECHT een Blueberry muffin van een beste maat en zo lekker vers..... Dan een champagne glas met aardbeien in stukjes met room met een beetje Maple Sirup erdoor, heerlijk en gezond! En dan voor het hoofdgerecht de keuze tussen versgebakken wafels met Maple Sirup en stukjes Pecannoot (en de bekende kleine worstjes kwamen er ook bij) OF een stuk hartige taart met spinazie en ik weet niet meer met wat en aardappeltjes (gebakken) en ook die bekende worstjes. Tjonge zeg, wat een keuze! Wij kozen voor de wafels en dat was een prima keuze voor een kajaktocht! Met zo'n ontbijt kan je wel een tijdje vooruit toch???

Alleen al voor het ontbijt zou je hier gaan slapen! En in de hal van het huis staat een kastjes waarop allerlei dingen staan: een koffie apparaat, waterkoker en allerlei soorten thee. En heerlijke chocolade met nootjes, zakjes chips, appels en een fles rode wijn, als gast mag je daar gewoon van pakken, hoort erbij. Met de vraag of je misschien een klein beetje wijn wil overlaten, zodat Rob ook een half glaasje kan nemen 's avonds.
Gastvrij dus en het heeft een hoog service gehalte hier. Ik heb het adres, dus wil je eens deze kant op, je weet nu waar je terecht kunt! Je kunt hier trouwens ook op de skies in de winter, dan ligt er sneeuw genoeg. Nu is het 29 graden.

Aan het einde van de middag hebben we nog een rondje 'Covered Bridges' gedaan, er zitten er hier in de buurt een aantal. Kijk maar:


Deze mag je nog gewoon overheen, is natuurlijk wel gerestaureerd, want van 1860 geloof ik.


Deze mag je niet meer over met de auto, maar wel lopend.


En deze rij je dus ook gewoon overheen. Je mag natuurlijk niet te zwaar zijn als auto en het is 1 richting verkeer, dus je moet op elkaar wachten.
In New England zijn er totaal nog 300 van, dus wij hebben nu 1% ervan gezien.
Dat was het weer voor vandaag, morgen ga ik naar Keepsake Quilting!!!!
Erg he?
Groetjes
Marina.

8 opmerkingen:

  1. Leuk en beeldend verslag weer!
    Als je toch bij Keepsake bent, zou je dan voor mij een patroon willen kopen? Het gaat om de bali bed runner van Judy Niemeyer. Hun artikelnummer is #2035. Daar zou je me enorm blij mee maken, want ik ben tegen het bestellen in Amerika zoals je weet ;-)
    Moet natuurlijk wel in je koffer pakken en niet te veel overgewicht geven...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Marina,

    Je schrijft weer heel beeldend, zoals gewoonlijk! Spannend, hoor, dat kayakken! En dan meteen een record! ;)
    Veel plezier met het vervolg!

    Groeten van Digna

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk je verhalen daar knapt een mens van op. En het haalt bij mij weer veel herinneringen boven. En ja die ontbijten bij de b&b daar kunnen we ook over meepraten. Wat een genieten. Veel plezier bij keepsake, verdrink er niet in!
    Groetjes, Clara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb 12 zwemdiploma's, dus zal niet snel verdrinken....

      Verwijderen
  4. Hoi Marina,

    Wat een super leuk verslag weer!! Veel plezier bij Keepsake. Geniet maar lekker hoor!! Heb je verdiend!! Veel liefs van Ineke.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Marina,
    Wat hebben jullie een geweldige vakantie! En wat een geweldige overnachtingsadressen! Normaal gesproken vind ik het altijd al leuk om je blog te volgen, maar het is deze vakantie-weken echt super. Ben heel erg benieuwd hoe Keep Sake Quilting in het echt is...
    Nog heel veel plezier en hoop dat je niet al teveel overgewicht hebt...Zo te lezen heb je al heel wat lapjes etc. gescoord.
    groetjes Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Marina

    Leuke blog weer. Het water loopt mij in de mond bij de beschrijving van zo'n ontbijt. Het is dat ik niet wil vliegen, maar daarom geniet ik van jouw blogjes.
    Wij hebben vroeger veel met de kayak gevaren en ik ben dus diverse keren overboord gekiept bij het in- of uitstappen. Heb het nooit goed onder de knie gekregen. We hebben hem juist vanmiddag weer uit de nok van de schuur gehaald om het weer eens te gaan proberen.
    Nog veel plezier daar.

    BeantwoordenVerwijderen