dinsdag 7 februari 2012

Bee, huisjes en een quilt rijgen

Gisteravond was het weer Bee in den Dolder en de opkomst was heel hoog, 1 auto wou niet starten, maar verder was bijna iedereen aanwezig en het werd dus een gezellige avond met 2 keer appeltaart bij de koffie. Onze Emmy had weer voor een lekkere appel cake gezorgd voor bij de koffie en omdat ze nieuw was gisteravond had Jeannet (schrijf ik dit goed?) ook een appeltaart gebakken, wij zaten dus dubbel goed en beide dames kunnen heerlijk bakken, dat is zeker!

Jannie had haar eerste huisje de vorige bee gestart en had er nu al 2 af, wat een lieve huisjes zijn dit:


Misschien heeft ze bekende raampjes? Dat komt omdat ze die van mij kreeg en ze heeft er hele mooie, nette huisjes mee gebouwd!

Ook Yvonne maakte huisjes, van 16 cm, maar het is niet echt haar ding, maar wat een leuke oplossing: van haar huisjes maakte ze leuke vrolijke pannenlappen! Ze heeft nu een paar leuke cadeautjes klaar liggen:


Leuk zijn ze toch?

Vandaag kregen we een bezoekje van Lenie in de winkel, we hadden haar beloofd om even te helpen met opspannen van haar eerste quilt, gemaakt in Frankrijk waar ze vaak verblijft. Een quilt spannen ... dat was lang geleden dat ik dat deed! Toen wist ik nog niets van kromme naalden die het leven van een quiltster zoveel gemakkelijker maken als ze een quilt moet opspannen en rijgen. Samen met Alie en mij was dit klusje snel klaar!
De quilt is klaar, nu het quiltwerk!


Hier zit de quilt nog aan de tafel vast, maar duidelijk is hoe leuk de quilt is geworden! En die smalle witte randjes zitten zo netjes! Iedere quiltster weet hoe moeilijk het is om die netjes recht en gelijk te krijgen en dan voor je eerste quilt! super hoor Lenie !!! Lenie nam vandaag ook appeltaart mee, we zaten dus weer goed in den Dolder, ons fruit hebben we binnen voor vandaag ;-)

En dan mijn huis voor vandaag, ben weer druk aan het huizen bouwen, want heb nog amper reserve!


Een huis met een ijzige lucht en het is een ruilhuisje geworden met het dakstofje van Mieke, het raampje van Jolanda en om het raam een stofje van Cuny!
Leuk om 'vreemde' stofjes te gebruiken, het is ook zo leuk om die stofjes te ruilen! Het raamstofje is een mevrouw met haar hondje op de arm en de tas aan de andere arm! Klaar om te gaan shoppen!!!!

Morgen weer de brei/haakbee, zie er weer naar uit, een gezellig ochtendje breien of haken met een leuke groep en er komen iedere week nog nieuwe dames bij..... Een groepje wat groeit! Iedereen is van harte welkom van 10 tot 12 uur om mee te breien of haken aan eigen werk en er worden ook heel wat leuke ideetjes en technieken overgedragen ... niet allleen QUILTING is SHARING,
Tot morgen,
Marina.

1 opmerking:

  1. wat een mooi quilt ook al is hij alleen gespannen toppie nog een vraagje ik zie elke keer van die leuke huisjes hebben jullie daar een patroon van????
    groetjes Alice

    BeantwoordenVerwijderen