zondag 5 februari 2012

Dagje vakbeurs en nieuw huisje!

Vandaag was het vroeg opstaan voor de zondag (alweer!) want het is vakbeursdag! Samen met Alie op weg naar Apeldoorn, de snelweg was prachtig schoon, dus konden we normaal doorrijden ....
Het was niet druk daar in Apeldoorn, veel van onze collega's waren nog aan het koukleumen in Vijfhuizen, maar deze beurs is niet alleen voor de patchwork winkels, maar ook voor de normale stoffenwinkels, wolwinkels en de hobbywinkels. De beurs is 2x per jaar, in februari en begin september en de leveranciers komen o.a. uit Engeland, Duitsland, Belgie, Denemarken en natuurlijk ook Nederland! Na een bakje koffie de beurs over en lekker naar nieuwe stofjes gekeken, o.a. deze vrolijke stoffen hebben we besteld:


Lekker vrolijk he? De oranje, zwarte en blauwe stofjes staan vlinders op. Daarbij vonden we ook nog een aantal tone-on-tone stofjes met vlinders, die heb ik niet op de foto gezet, maar ze passen er prima bij!Op deze detail foto kan je de vlinderprint beter zien, die komt ook in wit/zwart. Wij kunnen niet wachten, want we weten al wat voor quilt ermee gemaakt gaat worden ;-) Ik heb er ook nog hengsels in zwart en groen bijgekocht, want ik vind dit ook prima stof voor een tas! Moet toch maar eens tassen gaan maken, want ze zijn zo leuk in de winkel en natuurlijk ook om te maken en te gebruiken. Maar om de een of andere reden kom ik er niet echt toe, ik maak sneller een quilt dan een tas !

Het was trouwens heel lekker warm in de America hallen in Apeldoorn, tot nu toe was de beurs in Arnhem in de Rijnhallen, daar is iets met faillissement van de organisatie die het beheert, vandaar dat de beurs op het laatste moment is verplaatst naar Apeldoorn. De cappuchino van Douwe Egberts die vorige week zo goed smaakte bij de Texaco op weg naar Duitsland, smaakte hier nergens naar, dus blijkbaar heeft de DE verschillende soorten cappuchino in de apparaten zitten of dit apparaat is niet goed, maar de erwtensoep smaakte prima en de saucijzenbroodjes ook en die waren beide lekker warm!

Wat we ook tegen kwamen bij een andere groothandel waren pakketjes met haakkatoen, patroon en 3 spanen doosjes in een leuk pakketje om deze te maken:


Van dichtbij:


Het zijn 3 maatjes en ze kunnen open, kijk maar ....


Leuk he? Blijkt dat de maakster uit Wijk bij Duurstede komt en ook cursussen geeft, we hebben haar gelijk gevraagd voor onze open dag in september, want haar eerste boekje komt in oktober uit! Kan ze haar boekje promoten en misschien komen er ook workshops in de winkel door haar gegeven. Wie ze is?www.josebianca.blogspot.com
Een leuke spontane en gezellige vrouw, waar wij graag mee gaan samenwerken!
Zo zie je maar weer, je gaat naar Apeldoorn en dan ontmoet je iemand uit Wijk!

Morgen ga ik eerst even naar de groothandel in Andelst om wat spullen te halen voor de workshop van volgende week zaterdag, dan nog een keer naar de vakbeurs, want we hebben niet alles gedaan wat we wilden EN morgen komen ANNE EN CARLOS die bekend zijn van de gebreide kerstballen en dan mag ik met ze op de foto.... O jeee... In het kader van de promotie van hun nieuwe paasboek en het poppenboek heeft men dat bedacht, winkeliers kunnen dan op de foto en krijgen een persbericht voor de krant als promotie mee. Ben benieuwd!

Heb ook nog wat andere dingen besteld, maar daarover later deze week meer ....

Mijn huis van vandaag:


een zonnig huisje, want er was vanochtend genoeg zon toen we naar A. gingen, verder ben ik daar niet buiten geweest, dus ik weet niets van het weer van vandaag. Voor het raam een uil uit mijn uilenstofjes verzameling in de winkel en restjes van allerlei stofjes die we eerder in de winkel hadden.
Tot morgen, dan horen jullie vast meer over Anne en Carlos....
Marina.

1 opmerking:

  1. Hallo Marina,
    Wat leuk dat je de cupcakes geplaatst hebt. Ben erg benieuwd naar de winkel en zie jullie in ieder geval 8 maart :-)))
    Groetjes
    José

    BeantwoordenVerwijderen