vrijdag 10 februari 2012

Huis 41 en mijn eerste roze sok!

Het jaar is alweer 41 dagen oud, het gaat hard met de tijd. Ik ben nog steeds op schema, maar ben wel mijn voorraadje huizen kwijt! Ik heb mijn huis van vandaag en morgen klaar en nog 1 huis op voorraad, dus er moet wel weer even worden doorgewerkt. Maar het blijft heel leuk werk dat bouwen, vinden jullie dat nu ook? Ieder huisje is weer een werkstukje op zich en ik weet van tevoren niet hoe mijn huisje van die dag gaat worden. Ieder huisje is dan toch weer leuk als die klaar is. Vandaag kreeg ik mijn beurs bestelling van mini knoopjes binnen en ik ben van plan om er een aantal in mijn huisjesquilt te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld een hond of kind voor de deur of bloemetjes voor het raam? De ideetjes zijn eindeloos ....
Mijn huisje van vandaag:


Met een lief konijntje voor het raam, gekregen van Emmy op de ruildag vorige maand. Het is maar goed dag het konijntje binnen zit, want anders zou die het heel slecht hebben met dit weer. Verder wat restjes uit de kast thuis.

En mijn eerste roze sok voor mijn nichtje is klaar! Kijk eens wat een schatje? Matj 34/35 lijkt zo klein naast mijn maat 40! Ik heb een reliefsteek gebruikt en dat werkt heel leuk.


Wol meegenomen uit de USA, de wol komt uit Italie ;-) en is heel roze en dat was precies de wens. Lekker verder breien vanavond.. Mijn huisje voor morgen heb ik net gemaakt, dus ik mag! En lekker naar the Voice Kids kijken, tjonge wat zaten daar vorige week kanjertjes tussen zeg. Die arme Marco Borsato ligt niet zo goed in de markt bij de Kids ..... Tja misschien zijn ze meer bekend met Nick en Simon en geeft Angela een moedergevoel?
Wie weet, maar het is toch heerlijk genieten zo op de bank met een breiwerkje en misschien maak ik nog wel een huisje, want er liggen nog genoeg bouwmaterialen geknipt klaar in mijn bakje hier naast me.

Tot morgen,
Marina,

5 opmerkingen:

 1. Ziet er weer goed uit, leuk zo'n roze sok. Jammer genoeg zie ik de reliefsteekjes niet goed.
  Ik begin echt spijt te krijgen dat mijn keuze op gele raampjes is gevallen, want zoals jij ze maakt is toch wel heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je kunt er toch gewoon andere raampjes tussen stoppen? Laat het even weten, dan zoek ik ook even in mijn bakken voor kleinere plaatjes.
   Groetjes en tot a.s. zaterdag,
   Marina

   Verwijderen
 2. Ben het helemaal met je eens, ieder huisje is een leuk werkstukje op zich. In eerste instantie zag ik het helemaal niet zitten, toen bedacht ik dat 1 huisje per week wel iets zou zijn, maar nu heb ik al 24 huisjes klaar! Ik maak ze niet zomaar, maar echt naar iets wat er die dag gebeurt of mij opvalt,(zelfs nav een boek dat ik heb gelezen) en wat een heerlijke manier om restjes op te maken, gewoon een kwestie van je voorrad doorspitten en creatief denken. Groetjes, Atie

  BeantwoordenVerwijderen