zaterdag 25 februari 2012

Huizenbee en gekregen huisjes

Vanochtend was er huizenbee in den Dolder en het was reuze gezellig! Er zijn heel wat lapjes voor de ramen geruild en huisjes bekeken en er is gezellig bijgepraat! Ook al doet Ineke niet mee met de huizenrage, ze had wel een huizenquilt bij zich die ze kreeg toen ze het 5-jarig bestaan had van haar winkel Quiltershome, veel cursisten hebben toen in het geheim een huisje voor haar gemaakt en als quilt aan haar aangeboden.


Maar Ineke had mij beloofd dat ze een demo zou geven en dan een huisje zou maken met de hand op de paperpiecing methode en dat heeft ze gedaan! Met mijn net aangeschafte lapjes van de Handwerkbeurs in Zwolle heeft ze een heel lief huisje voor mij gemaakt, mijn eigen huisje die ik gisteren al maakte blijft dus even in reserve!


Hier toont Ineke met trots haar eerste huis! Is het geen schatje? Ze werd steeds enthousiaster, misschien krijgen we haar nog zover dat ze een klein dorp gaat bouwen? Aan ons zal het niet liggen, wij hebben ons best gedaan.


Voor het raam een speldenkussen en rond de deur een lila bloemetjes stof van Helma gekregen en de rest zijn lapjes van lieve collega's gekocht op de beurs. Ik kom er vandaag heel gemakkelijk vanaf :-))

Ook Helma bracht een huisje voor me mee, die laat ik morgen zien!
Er werd dus druk gewerkt, bouwoverleg gehouden ....


Atie die de februari Give Away had gewonnen was er ook en zij heeft huisjes gemaakt die groter zijn dan die van mij, ik denk iets van 16 cm? In ieder geval waren ze heel erg leuk en haar raampjes zijn dan ook een lust voor het oog, ze had zelfs een echte quiltwinkel! Die mist nog in mijn dorp ...


En Cuny had behalve haar huisjes ook haar SBS in wording mee om de bouwcommissie om raad te vragen voor haar tussenstrookjes. Opperbouwmeester Ineke heeft haar geholpen en de rest van de commissie was het er helemaal mee eens.


En ik? Ik ben druk geweest met raampjes tekenen met de aangeboden lapjes en mijn nieuwe malletjes:


Hier bezig met een schattig lapje van Helma, sommige lapjes zijn nu echte gatenkaasjes geworden. En Helma heeft weer een paar nieuwe blauwen voor haaf huisjes. Dames bedankt voor de gezellige ochtend en jullie raampjes zien jullie vanzelf langskomen in de komende huisjes.


Nog even een close-up van een paar huisjes van de Quiltershome quilt, hier hangt de vlag met de 5 uit, misschien een idee voor Koninginnedag?


De krant nog uit de brievenbus!


Met de jaartallen erop en lieve knoopjes!
Inspiratie genoeg voor weer een straatje! Heb zelfs raampjes gescoord voor een straatje Texel.... dankzij de lapjes die Atie meenam, een schaapje, boot, veerboot enz. Genoeg voor weken in ieder geval!

Groetjes en tot morgen,
Marina.

1 opmerking:

  1. Wat leuk al die huisjes , ben deze week druk geweest met mijn lila quilt nog bedankt Marina voor het patroon , het is een prachtige quilt geworden en mijn vriendin zal er blij mee zijn op mijn blog kun je de quilt bewonderen http://jokenaaldje-stitche-joke.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen