zaterdag 18 februari 2012

Kyoto Garden en nieuw huis

Vandaag was er de workshop van Cuny met de prachtige naam Kyoto Garden, een prachtige quilt met heel veel verschillende stofjes! Er was een behoorlijke lijst met stofjes die nodig zijn om deze quilt te maken, maar het resultaat is dan ook een prachtige quilt met een warm scrapgevoel.Een deel van de voorbeeldquilt, prachtig toch? De cursisten kregen een mooi pakket met patroondelen, Cuny had de mallen ook nog op dik papier geprint, zodat er niets overgetrokken moest worden, alleen knippen. En dan maar stofjes snijden!


Er werd dus druk gemeten en gesneden. En daarna gingen ze bij elkaar in aparte bakjes die juf Cuny had meegenomen, handig! Alle stukjes van 1 soort bij elkaar, je kunt ze na afloop stapelen en alles blijft netjes, wat een idee Cuny! (het waren nieuwe en schone bakjes hoor van de groothandel, ze had ze niet eerst leeg gegeten ;-) )


En na een paar uurtjes was er dan echt resultaat, het eerste blok is klaar!


Van 1 soort stof en in verschillende kleuren.


Prachtige warme herfststofjes!


Mooi warm geel, groen, rood en zwart!


En dan had een van de cursiten een quilt meegenomen om aan ons te laten zien, prachtig uitgevoerde Card Trick Variatie van een workshop van Ineke Vaillant vorig jaar, nog even een detail:


Mooi he. En door internet en dit blog kan Ineke ook meegenieten op Texel :-)) en jullie allemaal ook!Mijn huisje van vandaag, in stukken meegenomen naar de winkel, want Handwerkbeurs Zwolle, begin voorjaarsvakantie, dus ik dacht een rustig dagje te hebben vandaag! Dus niet...... Lekker druk gehad ( was natuurlijk alleen in de winkel!) en het was enorm gezellig in de winkel en achter in de winkel was het ook reuze gezellig en zoals jullie kunnen zien is er ook hard gewerkt! Dus het huisje thuis gemaakt na een heerlijke afhaalpizza!
Trouwens mijn paarse huisje heeft een dak uit het pakketje dat ik kocht van Verdanda en een gekregen lapje van het hondje met post van Jolanda! Dus het is weer een combinatie van scraps en gekregen en een stukje goed doel! En dan heb je weer een leuk huisje.

Wat zal ik morgen nou eens voor huisje maken? Ga morgen naar Zwolle naar de Handwerkbeurs, dus het wordt niet echt uitslapen, maar wel een leuke dag samen met Alie. Succes verzekerd! Twee vrouwen met dezelfde hobby en een beurs op hun hobby gebied, ja wat wil je dan nog meer? En even bijpraten met de diverse collega's, ook altijd leuk!
Misschien zie ik ook nog andefe bekenden?
Tot morgen,
Marina.

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er weer allemaal gezellig uit en een mooi patroon. Ik hoop voor je dat je kaak een beetje rustig wordt want als een hamster op de beurs met pijn, dat is niet fijn, sterkte.
    En natuurlijk weer mooie huisjes.

    Groetjes van Ria ;0)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een leuk huisje. En de beurs is leuk!

    BeantwoordenVerwijderen