zaterdag 11 februari 2012

Quilt Cafe, Sashiko en huisje van vandaag! Superlang blog!!!!

Vandaag was er weer het eerste Quiltcafe van 2012 in den Dolder, Ineke Vaillant kwam weer van Texel om met ons lekker te werken, kletsen, etc.
Wat werd er gemaakt vandaag? Een hoes voor een multomap of bijv. een ordner, je kunt natuurlijk de maten aanpassen aan de map die je wilt bekleden. Voor de versiering zijn er 8 verschillende log cabin variaties uitgedeeld, dus er kan gekozen worden of je maakt ze gewoon allemaal!


De map van Ineke, je ziet hier 4 verschillende log cabin blokken.
Ook werden er door de cursisten van vorige Quiltcafe's werkstukken meegenomen, zoals bijvoorbeeld dit leuke kerstquiltje:


En deze naaigerei map van Dorine:

Mooie versieringen he? Met siersteekjes erop, leuk hoor! En schaapjes knoopjes (omdat het aan Texel doet denken). Hiermee heb je alle dingen altijd bij je!
En hoe vinden jullie deze?


Met een centimeterband als versiering en voor de lusjes. En een strikje van geel centimeterband (zitten ook in een naaigerei knopenzakje), net als dat kleine schaartje helemaal links.


De buitenkant van een hele mooie naaigerei stof en nog even een detailfoto:


Hier kan je ook het leuke uiltjeslint zien en dat leuke biaisband wat we in de winkel allemaal verkopen :-)
Dames wat hebben jullie hard gewerkt zeg, ik neem mijn petje voor jullie af!


Dit zijn 2 schattige engelen, begonnen op het Quiltcafe met het thema Engelen! Ze zijn zo mooi gemaakt en 1 van de engelen heeft een prachtige kanten rok aan!


En kijk eens hoe ver Dorine al is met haar Sashiko? Mooi he? En dit is de achterkant:


Ja zover zijn ze vandaag niet gekomen natuurlijk, want vanmiddag werd er heel hard gewerkt aan het eerste blok van de Sashiko quilt!


Truus en Marijke druk aan het werk, Truus maakt een aantal blokken en gaat dit dan combineren met een paar hele mooie zwart/beige stoffen die zij had gekocht. Wordt vast heel leuk, maar het vergt wel wat meer denkwerk.
Zoals jullie zien werd er hard gewerkt, er komt een zwarte Sashiko, een groen/paarse, maar natuurlijk vooral rood/blauwe Sashiko quilts.


En zo moest het worden .... dit wordt het eerste blok wat er gemaakt gaat worden. Op 10 maart komen de dames weer en we zullen dan zien hoe hard ze gewerkt hebben, want ze hebben wel huiswerk van juf Ineke natuurlijk. Maar volgens wel ingelichte kringen is het maken van de Sashiko quilt een verslavende bezigheid en een prima werkje voor onderweg!

Tja en dan rest nog mijn huisje van vandaag:


Een heel lekker huisje met Jellybeans als dak, een geruild lapje als voorkant (volgens mij van Mieke gekregen) en een opwindmuis voor het raam, dit is vast een huis waar kinderen wonen!
De losse huisjes vanaf nummer 28 zijn mee naar huis gekomen, want ik kan nu weer 2x7 huisjes aan elkaar gaan naaien en dat is een stuk beter dan al die losse huisjes die of hier of in den Dolder zijn :-)

Het was vandaag weer een dag met een gouden randje! Heerlijk druk in de winkel en ontzettende gezellige mensen over de vloer, ik zie weer uit naar het volgende Quiltcafe (10 maart, dus 1 dag voor mijn verjaardag ... Dat wordt dus taart bij de koffie dames!).

Ik ga lekker een huisje afnaaien, verder aan de tweede roze sok en nog even nagenieten! Wat kan het toch heerlijk zijn om een quiltwinkel te hebben!
Groetjes
Marina.

2 opmerkingen:

 1. super leuk geschreven over een topdagje.
  Dank Marina voor de gezelligheid en et overheerlijke broodje(lol)
  Ik heb al 2 logcabins gemaakt vanavond
  zal ze morgen op mijn blogje tonen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is zeker hard gewerkt en wat een leuke werkstukken, en dan dat huisje om van te snoepen.

  Groetjes van Ria ;0)

  BeantwoordenVerwijderen