woensdag 22 februari 2012

Er wordt hard gewerkt op de bee en een nieuw huis

Op woensdagochtend van 10 tot 12 uur is er een haak- en brei inloop/ bee in den Dolder. Ook in de voorjaarsvakantie gaan we gewoon door, dus vanochtend was het weer heel gezellig bij ons in het leslokaal. Eem kopje koffie .....


Niet dat Alice alleen maar koffie dronk hoor, ze is met Granny Squares bezig voor een sprei. Wat je met die blokjes ook kunt maken:


Een rok! Er was al eens een klein rokje gemaakt, maar deze was dus door Ton voor haarzelf, een betere foto:


Ze is er duidelijk trots op en dat mag ook wel met zo'n resultaat. Joke, die er naast zit had al eens zo'n rokje gemaakt en was dus eigenlijk de aanstichtster!


Deze had Joke dit keer bij zich, is het geen schatje, je zal maar zo'n oma hebben die het voor je haakt!


Ook hier wordt hard gewerkt, links wordt er een sjaal gemaakt met dat speciale sjaaltjesgaren en links wordt gewerkt hieraan:


Een tijdje geleden:
Janny begon ermee, heb je dat sprei gezien op internet bij KARIN AAN DE HAAK? Ja, ik zou er ook wel eentje willen maken, Janny begon met dikkere katoen, ik met een Merinomix en Alie met baby acryl en in baby kleuren. Alice was ook al snel verkocht en heeft ook al een heel groot stuk af, maar op de bee werden ze ook verliefd en er is dus 2 weken geleden nog iemand gestart met zo'n sprei, met acrylgaren en kijk toch eens hoe mooi! De andere versies zal ik ook eens op de foto zetten en die komen ook nog eens voorbij, die van Janny ligt op het moment in de winkel te pronken.

Ja en thuis gekomen heb ik weer hard gewerkt aan een nieuw huis:


Achter het raam een beertje uit een van mijn eerste projekten, denk toch al 20 jaar oud, soms vind je nog eens een stukje :-) en de rest is ook van alles en nog wat, het is een vrolijk huisje geworden.

Ik heb in een vlaag van opruimwoede besloten dat ik morgen mijn deel van het kamertje ga opruimen, beter gezegd puinruimen. Morgen horen jullie of het een beetje gelukt is .... En morgenmiddag weer naar de tandarts, ben niet de enige heb ik al begrepen .... Clara K. ook veel sterkte!

Tot morgen,
Marina.

1 opmerking:

  1. Je zal het niet geloven Marina, maar hier in het dorp wordt voor het goede doel gevraagt of we knuffel beestjes willen haken voor diverse kleuterscholen.Het is een project van de Boodschappen plus bus. Dat is de bus waar bejaarden onder leiding boodschappen kunnen doen (gratis)Zo willen ze de bus onder aandacht brengen. En of je het nu leuk vind of niet je gaat dan toch maar haken of breien.Ik vind het wel lachen.Gr Marga M.

    BeantwoordenVerwijderen